Hattrick Kelly Jonker bij zege op Zuid-Korea

De Oranje Dames hebben maandag ook hun 2e groepswedstrijd gewonnen. Na de 5-0 zege op Spanje was Nederland dit keer met 4-0 te sterk voor Zuid-Korea. Kelly Jonker maakte een hattrick. Willemijn Bos speelde haar 100e interland.

Jonker schoot Oranje in de 9e minuut op voorsprong. Na een terugspeelbal binnen de Zuid-Koreaanse defensie zette Lidewij Welten druk op de laatste verdediger, die de bal pardoes naar Kelly Jonker speelde. De aanvaller twijfelde geen moment en haalde uit: 1-0.

1-0 en 2-0 Jonker

Daarna bleef Oranje de sterkste ploeg. Een backhandschot van Welten en een strafcorner van Caia van Maasakker (naast) gingen er niet in. Ook de 2e poging van Van Maasakker uit een strafcorner – Paumen stond beide keren niet binnen de lijnen – was niet raak. De Zuid-Koreaanse keepster bracht redding.

De 2-0 viel vlak voor rust na een prachtige aanval. Van Male dribbelde naar de kop van de cirkel, passte de bal naar links naar Laurien Leurink, die ‘m aflegde aan de voor het doel wachtende Kelly Jonker. Dit prachtige driehoekje resulteerde in de 2e goal van de spits van Oranje.

Hattrick

Aan het begin van het 3e kwart dook Zuid-Korea enkele keren gevaarlijk voor het doel van Joyce Sombroek op, maar daarna was het woord weer aan Nederland. Het was wachten op de 3e treffer. Die kwam er ook – opnieuw van Jonker. Na een tip-in uit een strafcorner van Willemijn Bos was haar hattrick een feit.

In het laatste kwart maakte Carlien Dirkse van den Heuvel er 4-0 van, na een één-twee met Laurien Leurink. Daarna kreeg Oranje nog 2 strafcorners,  de 5e en de 6e, maar Paumen miste ze allebei. Dinsdag hebben de Oranje Dames een rustdag, woensdag spelen ze tegen China.

Nederland – Zuid-Korea 4-0 (2-0)

9. Kelly Jonker 1-0
29. Kelly Jonker 2-0
42. Kelly Jonker 3-0
46. Carlien Dirkse van den Heuvel 4-02 Reacties

  1. emmy-pdv

    Super!!

  2. cybernene

    👍


Wat vind jij? Praat mee...