Ireen van den Assem keert terug bij het Nederlands elftal

Ireen van den Assem keert terug in de trainingsgroep van het Nederlands elftal. De 79-voudig international zette in oktober een punt achter haar interlandcarrière, maar komt op uitnodiging van bondscoach Jamilon Mülders terug op haar besluit

Van den Assem (32 jaar) heeft met Mülders afgesproken de trainingsintensiteit geleidelijk op te bouwen. Hierdoor doet de verdediger van promotieklasser Tilburg nog niet mee aan de Pro League-duels met de Verenigde Staten, die op 2 en 3 april op de rol staan.

De strafcornerspecialiste gaf in oktober aan dat ze het hockeyen in Oranje ‘niet meer kon beleven zoals ze het wilde: voluit en ongeremd’.

Na de EK winst in 2017. Foto: Koen Suyk

Van den Assem had in de zomer de selectie voor de Olympische Spelen al gehaald, maar vlak daarna liep ze een spierblessure op. Hierdoor moest zij alsnog een streep zetten door het toernooi in Tokio, waarna ze – tot het bericht van vandaag – niet meer terugkeerde bij de nationale ploeg.

De Brabantse werd met Oranje wereldkampioen en won tweemaal het EK. Net iets meer dan een jaar geleden, op 7 maart 2021, speelde ze haar laatste interland tijdens de 3-0 zege op Duitsland in de Pro League.

 


8 Reacties

 1. els-kamphorst

  Zo blij en trots! Een geweldige teamspeelster en ook nog een mooi mens. 💪👌👍

 2. robvisser

  Niet dat ik het haar niet gun maar ik vind dit wel een aparte move van Jamilon Mülders. Is de nood echt zo hoog dat ze teruggehaald moet worden? Dat vind ik niet per se een goed teken.

  1. pjklaassen

   Wellicht kan ze er weer volop van genieten omdat er een ander voor de groep staat??

  2. albert-monpelliergmail-com

   Beste Rob Visser, Je gunt het het haar of niet. Anders gewoon geen reactie geven! Totaal niet nodig. Het raakt kant noch wal. Ireen welcome back!! Dit vind ik….

 3. lynnBosman

  Door het tegelijk wegvallen van Stam, vd Assem en V Maasakker mis je een bak aan ervaring. Ondanks dat er genoeg talent is, vond ik tegen Spanje het organisatorisch niet altijd goed uitzien. Ik denk dat talenten juist de vruchten hiervan gaan plukken. Ik zie haar graag terug.

 4. robvisser

  @lynnBosman Mogelijk is Jamilon Mülders zwaarder in paniek geraakt van die wedstrijden dan dat ik dacht. Volgens mij is er echt voldoende talent achterin, ze moeten alleen nog wat beter ingespeeld raken. Pien Sanders had een slecht weekend. Maar Ireen speelt inmiddels in de Promotieklasse, met minder weerstand dan in de Hoofdklasse. Ik hoop natuurlijk dat ze fit blijft, op die leeftijd niet een vanzelfsprekende zaak. We gaan het zien.

  1. pjklaassen

   Wat heeft ze je misdaan?

 5. lynnBosman

  Zou kunnen, maar misschien hebben collega internationals aangegeven dat de deur toch niet dicht was voor vd Assem en daarop besloot contact te zoeken of is hij gecharmeerd van de speelster vd Assem. Allemaal speculatie, net zoals hij in paniek zou zijn. Zou kunnen, maar wat je zegt er is genoeg talent met Sanders, Koolen, v Laarhoven, Fernig, misschien Richardson? Het klopt dat ze nog echt ingespeeld moeten raken op elkaar en Sanders was bizar slordig. Ik hoop oprecht dat Zerbo de deur open ook open zet.


Wat vind jij? Praat mee...