Jamilon Mülders: ‘Ik word niet de nieuwe bondscoach’

Jamilon Mülders staat de komende vijf weken aan het roer van de Oranje Dames. De interim-bondscoach is deze week begonnen met het trainen van het Nederlands elftal op Kampong. Maar ambitie om bondscoach te worden, heeft hij niet.

Vorige week werd Mülders door de KNHB gevraagd om de taken van de vertrokken Alyson Annan over te nemen. ‘Het was een moeilijke keuze. Ik heb er niet lang over na kunnen denken. Het was omdraaien en weggaan, of de ploeg ondersteunen. Ik heb voor dat laatste gekozen.’

De interim-bondscoach wil dan ook niet als eindverantwoordelijke naar het WK. ‘Ik heb een contract tot en met het WK, maar als assistent. Ik word niet de nieuwe bondscoach en ik ben niet beschikbaar voor een traject naar Parijs toe. Dat kan ik niet en dat wil ik niet.’

Bekijk hier het complete interview met Jamilon Mülders: 


3 Reacties

  1. robvisser

    Ok, Jamilon wordt in ieder geval niet de bondscoach van Oranje op het WK, dat weten we dan alvast. Ik denk dat hij het had gekund, maar als je de ambitie niet hebt (of andere ambities hebt), dan moet je het niet doen. Ik denk alleen niet dat er veel coaches zijn die deze unieke kans aan zich voorbij zouden laten gaan. Wat dat betreft moet er straks wel iemand te vinden zijn, al moet de keuze natuurlijk wel de juiste zijn en dat is nog niet zo makkelijk. Hij leek teleurgesteld en zelfs een beetje geïrriteerd over de gang van zaken de afgelopen maanden. Hij had het zich waarschijnlijk anders voorgesteld. Maar ik denk dat er geen andere oplossing was. Annan was te weinig geneigd om zich aan de nieuwe realiteit aan te passen, zo leek het.

  2. lenny-baker

    Pet af voor zijn Nederlands. Is hij eerder in Nederland actief geweest?

  3. Redactie hockey.nl

    Zeker knap. Sinds hij bij Oranje is aangesloten, volgt hij Nederlandse les. Vanaf september dus. Dat vindt hij zelf heel belangrijk.


Wat vind jij? Praat mee...