Japan en Australië completeren deelnemersveld Champions Trophy

De FIH heeft het deelnemersveld van de allerlaatste Champions Trophy bij de vrouwen bekendgemaakt. Aan het toernooi in het Chinese Changzhou doen behalve China, Nederland, Engeland en Argentinië ook Japan en Australië mee.

De twee laatstgenoemde landen hebben van de FIH een wildcard gekregen voor het toernooi. Japan, de nummer veertien op de wereldranglijst, is het organiserend land van de Olympische Spelen van 2020 en kroonde zich vorige maand tot Aziatisch kampioen, terwijl Australië regerend kampioen van Oceanië is.

China, Nederland, Engeland en Argentinië waren al langer zeker van een startbewijs. China neemt als gastland deel aan het toernooi en Engeland treedt aan als regerend olympisch kampioen. De Argentijnse vrouwen zijn als titelverdediger van de partij, terwijl de Oranje Dames zich via winst in de Hockey World League al kwalificeerden. Nederland is bovendien ook regerend wereldkampioen.

Oranje Dames topfavoriet

Nederland is over twee maanden in Changzhou de te kloppen ploeg. De formatie van bondscoach Alyson Annan won de laatste drie grote toernooien (EK, Hockey World League en WK) en is al 37 interlands op rij ongeslagen sinds de laatste nederlaag in juli 2017 (0-1 tegen België).

De laatste Champions Trophy in het vrouwenhockey wordt van 17 tot en met 25 november op Chinese bodem afgewerkt. Argentinië won de voorlaatste editie: Las Leonas versloegen in 2016 in Londen het Nederlands elftal met 2-1.

 


Wat vind jij? Praat mee...