Josine Koning aangewezen als eerste keeper voor slot EK

Josine Koning (116 interlands) heeft de concurrentiestrijd met Anne Veenendaal (106 interlands) op het EK in Mönchengladbach gewonnen. Bondscoach Paul van Ass heeft Koning aangewezen als eerste keeper voor het slot van het EK. Zij staat donderdag onder de lat in de halve finale tegen Engeland (17.00 uur).

‘We hebben het woensdagavond in een gesprek met hen beiden verteld en nader uitgelegd. Het verschil is heel klein en we prijzen ons rijk met twee fantastische keepsters. Voor dit moment kiezen we voor Josine,’ aldus Van Ass. ‘Uiteraard was Anne teleurgesteld. Dat is haar goed recht en volkomen logisch. Maar ze pakte het professioneel op en is strijdbaar.’

Josine Koning heeft de concurrentiestrijd gewonnen van Anne Veenendaal. Foto: Willem Vernes

Het is niet de eerste keer dat de keuze uitvalt in het voordeel van Koning. Alyson Annan nam haar mee naar de Olympische Spelen van 2021 in Tokio. Veenendaal was daar reserve.

Koning en Veenendaal braken door in het Nederlands elftal na de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Sindsdien staan Koning en Veenendaal de meeste interlands om de beurt onder de lat. Koning de ene helft, Veenendaal de andere helft.


1 Reactie

  1. frankvansprang

    Terecht dat koning eerste keepster als t eventueel op shootouts aan komt heb je geen beteren en wat Engeland betreft die hinch speelt niet meer dus ik zie Nederland als groot kanshebber


Wat vind jij? Praat mee...