Joyce Sombroek: ‘Die bal mag er niet in’

Joyce Sombroek trekt het boetekleed aan na de 1-0 nederlaag tegen Argentinië in de HWL. Al na 3 minuten zette Delfino Merino het thuisland met een snoeiharde backhand op voorsprong. Sombroek ging daarbij niet vrijuit.

Wanneer het doelpunt ter sprake komt, laat de keepster een stilte vallen. Heel even. Dan zucht ze: ‘Die bal mag er niet in. Hij mag er gewoon niet in. Dat reken ik mezelf aan, ja.’

‘Ongelofelijk zuur’

Sombroek zag tegen Argentinië een hoop misgaan. ‘Eigenlijk ging het op alle fronten mis. We lieten niet zien wat we hadden afgesproken. We wisten dat Argentinië een ploeg is die met passie speelt, maar zeker in de 1e helft leek het of zij net iets méér wilden dan wij. Of ze er net iets dichter op zaten. Dat mag niet gebeuren. Het is ongelooflijk zuur. Niet nodig ook.’

De Oranje Dames moeten zich nu opladen voor de wedstrijd om de 5e plaats. ‘Tja, dat hoort erbij. We moeten het als team oppakken. Logisch dat we balen, maar we moeten niet vergeten dat er de afgelopen 3 wedstrijden ook een hoop goed is gegaan.’

Naar huis

Oranje speelt zaterdag om 18.00 uur Nederlandse tijd om de 5e plaats tegen Australië. Voor beide ploegen is het de laatste wedstrijd van de HWL. ‘Ik wil het toernooi goed afsluiten. Met het gevoel dat ik nu heb, wil ik absoluut niet naar huis.’