Joyce Sombroek neemt afscheid van Oranje

Keepster Joyce Sombroek (26) kondigde vandaag aan dat ze stopt als keepster van de Oranje Dames. Ze heeft last van slijtage aan haar heup, waardoor ze niet meer de volle 100 procent kan geven voor Oranje. 

Sombroek nam de afgelopen twee maanden rust en ging reizen en co-schappen lopen in Australië. De twee maanden rust maakten de klachten aan haar heup echter niet minder. De keepster besloot daarop, na lang twijfelen, een punt te zetten achter haar Oranje-carrière. ‘Ik kies nu voor mijn gezondheid.’ Daarnaast wil ze zich meer richten op haar studie Geneeskunde en de co-schappen die ze daarvoor moet lopen. ‘Dat heeft niet de doorslag gegeven, maar ik vind het ook heel belangrijk om aan mijn maatschappelijke carrière te werken.’

Trots

Sombroek debuteerde in 2010, destijds als jongste keepster voor Oranje ooit. Ze won alles wat er te winnen valt: het EK, WK, Champions Trophy, HWL en de Olympische Spelen. ‘Ik kan terugkijken op een ontzettend mooie carrière, waarin we samen veel hebben gewonnen. Ik ben heel trots. Het was ongelofelijk bijzonder.’


5 Reacties

 1. jacques

  Verstandig besluit van een geweldige topsporter. Beste keepster in de wereld!

 2. BobvanWoerkom

  Hoi Joyce heel erg jammer dat je moet stoppen we zullen je heel erg missen. Ik wens je heel veel succes met je verdere ontwikkelingen en je studie. bedankt voor je geweldige prestaties we hebben altijd erg van je genoten.

 3. willem1710

  Triest zeg. Wel verstandig Joyce. Er is een leven na het hockey.

 4. Topkeepertje

  De zoveelste tegenvaller in Hockeyland , erg jammer voor haar want ze was net een zeer stabiele factor geworden in Oranje . Erg lullig voor haar persoonlijk en Oranje . Anne van Veenendaal zal nu wel in aanmerking komen voor haar plaats in Oranje , we wachten het maar af . Joyce kan bij Laren hopelijk nog jaren mee . Veel succes verder .

 5. robvisser

  Erg jammer natuurlijk. Topkeepster en ze is erg waardevol geweest voor Oranje. Op je 26e stoppen is vrij vroeg natuurlijk, maar ze heeft wel een lange carrière bij Oranje gehad. Als ik de video zo zie, dan vraag ik me wel een beetje af of de blessure nu echt de doorslag gaf, want ze noemt ook andere redenen waarom ze deze keuze maakt. En ze blijft ook doorgaan bij Laren, weliswaar een lager niveau maar dan heb je ook wel met die blessure te maken. Ik had haar graag een prachtig afscheid gegund in Rio, maar de finale was niet haar beste wedstrijd. Topper, we gaan haar missen.


Wat vind jij? Praat mee...