Keetels en Matla ontbreken, Jonker en Jansen tegen België

Bondscoach Alyson Annan heeft haar selectie voor het FIH Pro League-duel tegen België van zaterdag bekend gemaakt. Marloes Keetels en Frédérique Matla waren er tegen begin deze week tegen Duitsland nog bij, maar ontbreken nu.

Kelly Jonker was begin deze week nog reserve bij Oranje, maar sluit nu, na enige tijd afwezigheid weer aan. Ook Yibbi Jansen sluit weer aan bij de selectie. De selectie van Jonker is geen verrassing. De bondscoach gaf vorige week al aan dat de spits van Amsterdam in actie zou komen. Voor de rest treden de Oranje Dames met hetzelfde team aan als afgelopen dinsdag in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Duitsland. De ploeg speelt zaterdag in Antwerpen tegen de Belgen. Een dag later treffen de twee elkaar opnieuw, in Den Bosch.

Amsterdam is ditmaal hofleverancier met zes speelsters. Den Bosch telt er vijf en SCHC vier. De ploeg van Annan treft tijdens de Belgische dubbel ook Raoul Ehren, die sinds afgelopen week fulltime is aangesloten bij de Belgische ploeg. Ook de mannen spelen eenzelfde dubbel en komen een bekend gezicht tegen: Michel van de Heuvel is assistent bij de huidige wereldkampioen.

De volledige selectie:

Naam Club
Sanne Koolen Den Bosch
Lidewij Welten Den Bosch
Margot van Geffen Den Bosch
Ireen van den Assem Den Bosch
Josine Koning Den Bosch
Anne Veenendaal Amsterdam
Kelly Jonker Amsterdam
Lauren Stam Amsterdam
Eva de Goede Amsterdam
Maria Verschoor Amsterdam
Marijn Veen Amsterdam
Laura Nunnink Oranje-Rood
Yibbi Jansen Oranje-Rood
Ginella Zerbo SCHC
Xan de Waard SCHC
Caia van Maasakker SCHC
Laurien Leurink SCHC
Malou Pheninckx Kampong

 

 


11 Reacties

 1. robvisser

  Wel raar. Matla is nu juist in supervorm. Kelly Jonker is al een tijdlang minder zichtbaar.

  1. robboomsma

   Idd opmerkelijk...

 2. robboomsma

  Je hebt een van de beste speelsters op die positie en die stel je dan niet op 😮.....

 3. sapi

  Niet gek hoor, zo kan je Jonker toch ook nog een keer beoordelen en Janssen ook!

 4. cmb-koning

  We hebben nog na zaterdag de volgende dag (!)op zondag Nederland -België in Den Bosch .Deze opstelling is nog niet bekend maar ik vermoed dat Matla mogelijk Keetels er dan weer bij zijn.Dan is het mooi dat we een brede selectie hebben.

 5. adrievandeparel

  Onbegrijpelijk als je je topscoorder en beste speelster Frederique Matla niet laat spelen in België. Evenals Marloes Keetels die toch ook bewezen heeft dat ze er bij hoort.

  1. slbal

   Matla beste speelster🤔🤔🤔 Is eigenlijk gewoon een grote fysieke speelster die zich een weg door tegenstander heen baant. Dat kan je goed noemen, dat klopt. Persoonlijk vind ik dat niet goed.

  2. sapi

   Ze scoort veel idd, heeft wat mooie acties in huis. Maar beste speelster? Hard werken mwah, veel individueel, verliest in duel veel ballen. Maar scorend heb je haar nodig!

 6. rancoburgzorg

  Bijna een misdaad tegen het publiek om je sterspeler Matla thuis te laten. zou je die gekkigheid in het voetbal ook hebben dat Lieke Martens thuis blijft? Dacht het niet.


Wat vind jij? Praat mee...