Kijk vanaf zaterdag LIVE de Pro League op hockey.nl

Vanaf dit weekend denderen de Oranje-treinen weer door. Op zaterdag hervatten de Nederlandse Dames hun Pro League, de mannen komen een dag later weer in actie. In totaal spelen ze komende week allebei vier wedstrijden. En die kan je allemaal zien via hockey.nl! Zaterdag via hockey.nl/oranje, op de overige dagen op hockey.nl/live (daar is zaterdag het NK Jeugd op te bekijken). 

Zaterdag slaan we om 16.00 uur af op De Klapperboom, waar voor het eerst sinds twee jaar weer interlands worden gespeeld. In Utrecht kan het publiek zomaar met de neus in de spreekwoordelijke boter vallen.

Er wordt namelijk meteen om de prijzen gespeeld. Dat zit zo: als de Oranjevrouwen zaterdag binnen zestig minuten winnen van Duitsland, zijn ze opnieuw winnaar van de Pro League. Bij een gelijkspel of een overwinning van de Duitse dames, is de competitie nog niet beslist.

De kans op puntenverlies tegen is historisch gezien overigens erg klein. Nederland won de laatste negentien duels van de Duitsers, in die reeks gebeurde dat een keertje via shoot-outs.

Foto: Willem Vernes

Zondag, tijd voor de Oranjemannen

Een dag later is het de beurt aan de Oranje Heren. Ook zij nemen het op tegen onze oosterburen. En dat is met recht een pittige kluif. Op het afgelopen EK was Duitsland een paar maatjes te groot voor de ploeg van bondscoach Jeroen Delmée. In de groepsfase ging Oranje met liefst 3-0 kopje onder.

Tijd voor revanche dus, zondag om 16.00 uur in Utrecht. Je kunt deze twee wedstrijden en de zes Oranje-duels die deze week nog volgen, rechtstreeks zien via hockey.nl. Zaterdag kan je kijken via hockey.nl/oranje, op de overige dagen op hockey.nl/live. Bekijk hieronder het totale wedstrijd- en uitzendschema.

Uiteraard zijn na afloop op onze kanalen ook de reacties en uitgebreide wedstrijdverslagen te lezen. We nemen je graag mee op de rijdende trein van Oranje!

Pro League schema Oranje

Datum Wedstrijd Locatie Aanvang Kanaal
Zaterdag 22 juni Nederland-Duitsland (Dames) Utrecht 16:00 hockey.nl/oranje
Zondag 23 juni Nederland-Duitsland (Heren) Utrecht 16:00 hockey.nl/live
Maandag 24 juni Nederland-België (Dames) Utrecht 20:00 hockey.nl/live
Dinsdag 25 juni Nederland-België (Heren) Utrecht 20:00 hockey.nl/live
Donderdag 27 juni Nederland-Duitsland (Heren) Amsterdam 19:00 hockey.nl/live
Vrijdag 28 juni België-Nederland (Dames) Amsterdam 19:00 hockey.nl/live
Zaterdag 29 juni Duitsland-Nederland (Dames) Amsterdam 19:00 hockey.nl/live
Zondag 30 juni Nederland-België (Heren) Amsterdam 15:00 hockey.nl/live

Wat vind jij? Praat mee...