Lidewij Welten: ‘Misschien is het ergens goed voor’

Nederland verloor de EK-finale na shoot-outs van Engeland. Lidewij Welten kijkt terug op de bizarre ontknoping van de wedstrijd en het toernooi.

“We geven de wedstrijd stom weg. Tot tien minuten voor tijd staan we met 2-0 voor, heel erg zonde. Op het eind kregen we makkelijke overtredingen en teveel kaarten tegen, dat deden we niet slim. Het laatste kwart hebben we alleen maar met 10 man gestaan. Dat heeft ons waarschijnlijk de kop gekost.”

Niet op slot

“We zijn de intimiderende sfeer in stadions wel gewend, maar het zal de Engelsen wel geholpen hebben. Ik denk dat wij terecht met 2-0 voor stonden. We hebben genoeg strafcorners en kansen gehad, maar vergaten de wedstrijd op slot te gooien.”

Misschien de spanning

“Ik had vertrouwen in de shoot-outs, maar nam de mijne gewoon niet goed genoeg. Ik had nog een stap extra moeten zetten en de bal er dan in moeten pushen. Als ik mijn vinger er op kon leggen, had ik hem waarschijnlijk beter genomen. Misschien was het de spanning en liet ik me toch intimideren.”

Ergens goed voor

“Ik denk juist dat dit verlies voor ons een goed stapje is richting de Olympische Spelen in Rio. Als we hadden gewonnen was het ook super geweest. Dan had je me niet horen klagen. Maar we gaan nu het vergrootglas erop leggen. Ik geloof graag dat het ergens goed voor zal zijn.”


Wat vind jij? Praat mee...