Round-up Champions Trophy (D) Dag 3: Argentinië naar 2e plaats

Op de 3e dag van de Champions Trophy in Londen heeft Oranje de 1e plaats vastgehouden. De ploeg van Alyson Annan won overtuigend, met 4-1 van de Verenigde Staten. Groot-Brittannië verloor van Nieuw Zeeland en zakt daardoor naar de laatste plaats, die de ploeg deelt met de Verenigde Staten.  Argentinië won in een spannend duel van Australië en is daardoor runner-up, op 2 punten afstand van de Oranje Dames. Donderdag 23 juni is de volgende speelronde, dan treft Nederland Australië, om 19.00 uur Nederlandse tijd.

Nieuw Zeeland – Groot-Brittannië 1-0 (1-0)

Slechts 1 goal in de 1e minuut had Nieuw Zeeland nodig om Groot-Brittannië te verslaan. De Britten verdienden meer, maar maakten de kansen niet af.

Direct aan het begin van de wedstrijd was er de prachtige en vroege goal voor Nieuw Zeeland, die de Britse verdediging even te kijk zette. Na slechts 1 minuut spelen slalomde Stacey Michelsen dwars door een cirkel vol Britse verdedigers heen, en prikte met haar backhand de bal achter keepster Maddie Hinch. Groot-Brittannië moest even van de schik bekomen, maar herpakte zich knap. Net voor de zoemer kwam de beste kans op de gelijkmaker voor de Britse dames, maar Lily Owsley maaide met haar backhand over de bal heen.

In het 2e kwart moest Hinch een paar keer in actie komen, maar had Groot-Brittannië toch de beste kansen. 2 Strafcorners die elkaar snel opvolgden leverden echter geen goal op. Dat was met name de verdienste van Brooke Neal, die de bal hoog van de lijn haalde. Groot-Brittannië verdiende in het 2e kwart een doelpunt, maar maakte de kansen niet af, waardoor de teams met een 1-0 stand de rust ingingen.

Rust

Ook na rust was Groot-Brittannië de bovenliggende partij, maar de counters van Nieuw Zeeland waren levensgevaarlijk. Olivia Merry kon de 2-0 al ruiken, maar haar keiharde slag werd gekeerd door Hinch. Kate Richardson-Walsh hield daarna nog een inzet tegen op de doellijn, nadat Hinch al gezien was. De Engelsen hadden weinig geluk in de afronding. Een mooie strafcornervariant werd door Sophie Bray een centimeter naast de goal getipt.

Aan de inzet van Groot-Brittannië lag het niet, maar het spel was ook in het vierde kwart te slordig om echt grote kansen af te dwingen. Susannah Townsend was een paar minuten voor tijd nog het dichtst bij, toen ze in kwam glijden op een voorzet. Maar de bal vloog naast de goal van Nieuw Zeeland. Het publiek ging er nog 1 keer achter staan, maar Nieuw Zeeland hockeyde de wedstrijd gecontroleerd uit.

1’ Stacey Michelsen 1-0

Nederland – Verenigde Staten 4-1 (3-1)

Lees hier het wedstrijdverslag.

4’ Kitty van Male 1-0
10’ Carlien Dirkse van den Heuvel 2-0
24’ Kelsey Kolojejchick 2-1 (sc)
28’ Lidewij Welten 3-1
43’ Lidewij Welten 4-1

Australië – Argentinië 1-2 (0-0)

Als de video-scheidsrechter er niet was geweest, had Australië na rust met 2-0 voorgestaan. Maar: de Argentijnse dames vroegen tot 2 keer toe succesvol een video-referral aan, waardoor de stand 0-0 bleef. Argentinië maakte het zelf vervolgens af, met een goal uit de strafcorner en wederom een treffer van captain Carla Rebecchi. Australië kon nog iets terug doen, maar niet genoeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Beide ploegen kwamen in de openingsfase nog niet tot grote kansen en vochten de duels voornamelijk om et middenveld uit. Totdat de Argentijnse verdediging een flinke fout maakte, en de bal zomaar in de stick van Emily Smith speelde. Zij had de tijd om een hoekje uit te kiezen en uit te halen, maar mikte net een paar centimeter naast de Argentijnse goal. Eind van het eerste kwart, juist toen Australië meer controle over de wedstrijd begon te krijgen, kreeg Argentinië een grote kans op de openingstreffer. Het schot uit de draai van Lucina von der Heyde raakte een Australische voet, waardoor de Argentijnse dames de eerste strafcorner van de wedstrijd mochten nemen. Australische goalie Ashlee Wells zat er echter goed bij.

Begin van het 2e kwart was het toch Australië dat op voorsprong leek te komen. Argentinië vocht de goal echter met succes aan: uit de video-referral bleek dat de bal niet door een Australische stick, maar door een Argentijnse voet de goal in werd getipt. Een strafcorner die de Australische dames even daarna namen werd knap gered door Argentijnse doelvrouw Succi Belen. Een mooie individuele actie van Delfina Merino leidde vervolgens de corner aan de andere kant in, maar ook Wells kon redden. Georgie Parker tipte vervolgens voor de Australiers net naast. Zo ging het spel steeds op en neer tussen de aan elkaar gewaagde tegenstanders, maar er vielen in de 1e helft nog geen goals.

Rust

Na 5 minuten spelen in de 2e helft wist Australië opnieuw de Argentijnse goal te vinden, maar wederom vroeg Argentinië een video-referral aan, voor gevaarlijk spel. De Argentijnse dames kregen opnieuw gelijk, waardoor de stand 0-0 bleef. Eind van het 3e kwart kwam dan toch echt de openingstreffer op het scorebord. Noel Barrionuevo sleepte de Argentijnse strafcorner genadeloos binnen: 0-1. Australie had vervolgens de beste kansen, onder andere via een backhand van Grace Steward, maar de bal wilde er niet in.

Argentinië had in de openingsfase van het 4e kwart een aantal goede kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar de Australische verdediging en keepster voorkwamen dat. Tot 7 minuten voor tijd: aanvoerster Carla Rebecchi werd aanvankelijk afgestopt, maar kon toch nog tot een schot komen, waarmee ze Belen in de lange hoek passeerde: 0-2. De Australische dames deden vervolgens wat terug. Kathryn Slattery maakte een duik en passeerde keepster Succi met haar backhand: 1-2. Verder kwam Australië echter niet.

41’ Noel Barrionuevo 0-1 (sc)
53’ Carla Rebecchi 0-2
56’ Kathryn Slattery 1-2