Judge einde seizoen weg bij OR, nu ook assistent bij Oranje Dames

Lucas Judge vertrekt aan het einde van het seizoen als hoofdcoach van mannenhoofdklasser Oranje-Rood. Zo meldt het Eindhovens Dagblad vrijdagmorgen. De club had een optie om het contract van de Australiër, bezig aan zijn tweede seizoen als coach van de Eindhovense formatie, met twee jaar te verlengen, maar ‘de groep heeft een andere trainer nodig’. Ook goed nieuws voor Judge, want de KNHB heeft hem tot en met het WK in Londen deze zomer aangesteld als assistent-bondscoach van de Oranje Dames. 

Judge gaat van 10 januari tot en met 1 februari 2018 al met het Nederlands team mee op trainingsstage naar San Francisco (Verenigde Staten). Judge vervangt Santi Freixa die tijdens de Hockey World League Final in Auckland assistent van bondscoach Alyson Annan was. Freixa, coach van de dames van hoofdklasser Kampong, heeft bij de hockeybond aangegeven dat hij niet langer beschikbaar is als assistent. Albert-Kees Maneschijn, tevens hoofdcoach van hoofdklasser Rotterdam, is de andere assistent van Annan.

Begeleidingsduo

Maneschijn vormde vorig jaar lange tijd het begeleidingsduo samen met Marieke Dijkstra. Vijf weken voor het EK legde zij haar functie als assistent van de Oranje Dames neer. Dijkstra had andere verwachtingen bij het assistent-bondscoachschap en kwam volgens eigen zeggen ‘onvoldoende in haar kracht‘. Oud-international Simon Zijp, als keeperstrainer al langere tijd betrokken bij de Oranje Dames, werd tijdens het EK aangesteld als vervanger van Dijkstra. Die op zijn beurt tijdens de HWL Final in november als assistent weer werd vervangen door Freixa.

In 2015 nam Judge tijdens de HWL Final in Argentinië al eenmalig de plaats in van toenmalig vaste assistent Freixa.


Wat vind jij? Praat mee...