Luciana Aymar helpt Oranje Dames het stadion in

De Oranje Dames stonden zondag voor een onaangename verrassing. Ze wilden de HWL-finale tussen Argentinië en Nieuw-Zeeland bekijken, maar mochten de tribune niet op. Er zou geen plek meer zijn.

Uiteindelijk moest niemand minder dan Luciana Aymar eraan te pas komen. De achtvoudig Wereldspeelster van het Jaar zorgde er met horten en storten voor dat de Oranje Dames uiteindelijk toch de tribune op mochten. De volksliederen hadden toen al geklonken. Opvallend detail: het stadion in Rosario heet sinds zondag officieel het Luciana Aymar Stadion.

Bondscoach Alyson Annan was woedend over het voorval. Tegen de speelsters zei ze: ‘Laat dit een extra reden zijn dat jullie de volgende keer gewoon in de finale staan.’

Oranje Dames mogen niet in het stadion

1 Reactie

  1. robvisser

    Bijzonder pijnlijk dit. Het toont een fundamenteel gebrek aan respect in Argentinië voor andere hockeyteams. Sportiviteit is in dit land sowieso ver te zoeken. De oranjehockey dames worden er op sociale media voor van alles en nog wat uitgemaakt en in het is vaak een sfeer van intimidatie en vijandigheid. Een team als Nederland wordt gewoon als pure vijand gezien en men schrikt er niet voor terug om het respectloos te behandelen. Ook is er totaal geen belangstelling voor andere teams. Je staat voor anderhalve man en een paardenkop te spelen. Het hockey en de WHL verdient een beter land om dit soort toernooien in te spelen. Bovendien is het er nu twee keer achter elkaar geweest. Het is mooi geweest, lijkt me. Nu is een ander land eens aan de beurt, bijvoorbeeld Australië.


Wat vind jij? Praat mee...