Maartje Krekelaar ontbreekt in EK-selectie Oranje Dames

De Oranje Dames zijn het laatste deel van de voorbereiding op het EK in eigen land vandaag gestart zonder Maartje Krekelaar. De twintigvoudig international heeft te horen gekregen dat ze niet langer deel uitmaakt van de trainingsgroep.

Bondscoach Alyson Annan heeft de beslising om tijdelijk afscheid te nemen van Krekelaar in goed overleg met de speelster genomen. ‘Maartje heeft een druk hockeyjaar achter de rug. Het is voor haar ontwikkeling nu verstandiger even pas op de plaats te maken.’

De 22-jarige Krekelaar won afgelopen seizoen met Den Bosch de landstitel en de EHCC en sloot vervolgens met Oranje de halvefinaleronde van de Hockey World League in Brussel als winnaar. Behalve Krekelaar maakt ook Niki Bosman zoals bekend geen deel meer uit van de Oranje-trainingsgroep. De keeper van MOP bereidt zich voor op een vertrek naar Australiƫ.

Jonker, Welten en Magis keren terug

Tegenover de afwezigheid van Krekelaar en Bosman staat de rentree van de geblesseerden Kelly Jonker (Amsterdam), Lidewij Welten (Den Bosch) en Valerie Magis (Oranje-Rood). Zij werkten vandaag in het Wagener Stadion in Amsterdam met de rest van de selectie een eerste training af op weg naar de start van het EK, dat voor de Oranje Dames op vrijdag 18 augustus van start gaat met een wedstrijd tegen Spanje.


Wat vind jij? Praat mee...