Matchwinner Zerbo: ‘Ik krijg er kippenvel van’

Ginella Zerbo is dankzij haar doelpunt in het eerste kwart de matchwinner van de eerste halve finale van het EK. Zerbo scoorde de 1-0 tegen Duitsland en die goal bleek later voldoende om de Oranje Dames naar de finale te loodsen.

“Ik ben echt mega blij, we hebben de finale gehaald. En ik heb ook nog gescoord, dus dat is ook mooi. Het was het eerste doelpuntje van het toernooi en dan ook nog in de halve finale is natuurlijk supervet. Het was ook gewoon een lekkere goal, om de keeper heen. En het was een hele mooie bal van Ellen.”

Tegen de paal

“In het vierde kwart sloeg Marloes de bal nog op m’n backhand. Omdat er iemand in mijn rug stond, kon ik hem niet aannemen. Ik weet niet eens wat er gebeurde maar toen kwam die in één keer tegen de paal. Shit, jammer.”

Matchwinner?

“Ik zie het niet zo dat ik de matchwinner ben. Het was pas het eerste kwart toen het doelpunt viel. Het hele team heeft verder hard geknokt om nog meer doelpunten te maken, maar die vielen maar niet. Dat is weer een leerpunt voor ons. En het was nog spannend op het eind toen zij nog een paar grote kansen kregen. Maar uiteindelijk hebben we met het hele team hard geknokt en de finale gehaald.”

Half jaar geleden

“Toen ik een half jaar geleden mijn debuut maakte, ook tegen Duitsland, had ik dit niet kunnen voorspellen. Ik had totaal niet verwacht dat het zo snel kon gaan. Opeens hier in de finale van het EK te staan, ik krijg er kippenvel van. Nee, ik heb nog geen reacties gezien want ik ben nog niet op internet geweest. Maar dat komt zo vast wel.”


Wat vind jij? Praat mee...