Ook Oranje Dames openen HWL-finale tegen Duitsland

Net als de Nederlandse mannen openen de Oranje Dames de finale van de Hockey World League tegen Duitsland. Daarmee treffen ze de ploeg die ze het afgelopen EK tegenkwamen in de halve finale. Die wedstrijd eindigde in een nipte 1-0 zege door een doelpunt van Ginella Zerbo. De HWL wordt van 5 tot en met 13 december 2015 gespeeld in het Argentijnse Rosario.

Poules

De wedstrijd Nederland – Duitsland in Poule A is op 5 december om 16.30 uur Argentijnse tijd. De Oranje Dames nemen het daarna nog op tegen Nieuw-Zeeland en Korea, de andere twee landen in deze poule. In poule B zitten Australië, China, Groot-Britannië en gastland Argentinië.

Kwartfinales

Alle ploegen plaatsen zich voor de kwartfinales en worden allemaal gespeeld op donderdag 10 december. Hierin speelt de nummer 1 van poule A tegen de nummer 4 van poule B, de nummer 2 van poule A tegen de nummer 3 van poule B etcetera. De winnaars van de kwartfinales gaan door naar de halve finales die op zaterdag 12 december op de agenda staan. De finale en de strijd om het brons zijn beide op zondag 13 december.


Wat vind jij? Praat mee...