Oranje Dames denderen in laatste kwart over Belgen heen

De Oranje Dames hebben zaterdagmiddag op het veld van Den Bosch met 6-0 gewonnen van België, dat gecoacht wordt door Ageeth Boomgaardt. Xan de Waard, Kelly Jonker, Lidewij Welten, Ellen Hoog en Maartje Paumen, die hersteld is van haar teenblessure, maakten de doelpunten.

De Oranje Dames waren een stuk sterker dan België en kwamen nauwelijks in de problemen. Vooral in het laatste kwart denderden ze met 4 treffers over de Belgen heen. Opvallend was wel het gebrek aan scorend vermogen uit de strafcorner. Oranje kreeg 9 strafcorners en scoorde daaruit slechts 1 keer, in de 58e minuut via Maartje Paumen.

1-0 Xan de Waard

Desalniettemin was de zege dikverdiend. Nadat de vrouwen van Alyson Annan in het 1e kwart al enkele plaagstootjes uitdeelden – er ging onder meer een schot van Lidewij Welten naast – viel de verdiende openingstreffer aan het begin van het 2e kwart. Lidewij Welten dribbelde de cirkel binnen en wurmde zich door de Belgische verdediging heen, waarna ze bal aflegde aan de geheel vrijstaande Xan de Waard, die ‘m vanaf dichtbij doodeenvoudig kon binnenschuiven.

2-0 Kelly Jonker

In de 43e minuut zette Kelly Jonker de 2-0 op het scorebord. Na een mooie aanval over links, opgezet door Lidewij Welten, belandde de bal via een een-tweetje met Carlien Dirkse van den Heuvel bij Jonker, die voor het doel stond te wachten en de bal binnenschoot. De speaker riep Laura Nunnink om als doelpuntenmaakster, maar de reservespeelster in Rio speelde niet mee.

4 goals in laatste kwart

Het laatste kwart werden de Belgen zoek gespeeld. Allereerst maakte Lidewij Welten er 3-0 van. Na een mooie combinatie tussen Ellen Hoog en Carlien Dirkse van den Heuvel belandde de bal in de cirkel bij Welten, die zich omdraaide en uithaalde: 3-0. Even later pushte Maartje Paumen een strafbal binnen, waarna ze 2 minuten voor tijd ook nog een strafcorner in het net legde. In de laatste seconden van het duel schreef Ellen Hoog de 6-0 op haar naam.

De Oranje Dames spelen dinsdag 19 juli hun laatste wedstrijd in de Rabo Super Serie. Dan is Spanje de tegenstander.

Nederland – België 6-0 (1-0)

20. Xan de Waard 1-0
43. Kelly Jonker 2-0
47. Lidewij Welten 3-0
52. Maartje Paumen 4-0 (sc)
58. Maartje Paumen 5-0 (sb)
60. Ellen Hoog 6-0