Oranje Dames genomineerd voor Sportploeg van het Jaar

De Oranje Dames zijn genomineerd voor de titel Sportploeg van het Jaar 2020/2021. De hockeysters nemen het in deze categorie op tegen de teamsprint (mannen, baanwielrennen) en de dubbelvier (mannen, roeien).

De Oranje Dames, die in 1971, 1983, 1984, 1986, 2006 en 2012 werden verkozen tot Sportploeg van het Jaar, veroverden afgelopen zomer in Tokio de olympische titel. Bovendien werd het Nederlands elftal ook Europees kampioen en winnaar van de Pro League.

Bondscoach Alyson Annan van de Oranje Dames stond op de shortlist van kandidaten voor Coach van het Jaar, maar overleefde de schifting van de vakjury niet. Hugo Haak (baanwielrennen), Laurent Meuwly (atletiek) en Eelke van der Wal (para-wielrennen) zijn de uiteindelijke genomineerden in deze categorie.

Sportgala

Op 22 december worden op het NOS |NOC*NSF Sportgala de winnaars van de verschillende categorieƫn bekendgemaakt. Het gala is op die dag vanaf 20.30 uur rechtstreeks te volgen via NPO1 en de digitale NOS-kanalen.

De Oranje Dames met de olympische gouden medaille na winst in de finale op Argentiniƫ. Foto: Koen Suyk


3 Reacties

  1. robvisser

    Dat van Annan was (helaas) te verwachten want er is teveel deining geweest omtrent de rol van de staf en de trainer van de Oranje dames, al weten we natuurlijk het fijne er nog niet van, maar de Oranje dames zelf zouden een grote kans moeten maken. Sportman van het jaar is niet zo moeilijk meer na de wereldtitel van Verstappen.

  2. RobDux

    Wordt tijd dat de KNHB een update geeft betreffende de perikelen bij het Nederlands Elftal.

  3. adrievandeparel

    Nederlandse hockey dames verdienen het om eindelijk weer eens gekozen te worden, 2012 laatste keer. Ze mogen geen slachtoffer worden van de ontstane discussie, ze zijn zelf onschuldig en verdienen het 100% om nu gekozen te worden.


Wat vind jij? Praat mee...