Oranje Dames groepswinnaar na zege op Duitsland

De Oranje Dames hebben zaterdag met 2-0 van Duitsland gewonnen. Daardoor hebben ze de groepsfase als winnaar afgesloten. Als Australië niet verliest van Japan, speelt Nederland in de kwartfinale tegen Argentinië. Xan de Waard en Kitty van Male maakten de doelpunten.

De Oranje Dames hadden weinig moeite met Duitsland, dat nauwelijks écht gevaarlijk werd. Wel mochten ze zichzelf aanrekenen dat ze niet sneller afstand namen en de Duitsers te lang in de wedstrijd hielden. Toen de 2-0 vlak voor het einde van het 3e kwart viel, was de buit zo goed als binnen.

1-0 De Waard

Oranje kwam al in de 4e minuut op voorsprong. Xan de Waard kreeg de bal in de cirkel aangespeeld, draaide zich vrij en haalde fantastisch uit met haar backhand: 1-0. Even later had De Waard ook de 2-0 moeten maken. Van dichtbij stuitte ze op de Duitse keepster Kristina Reynolds.

In het 2e kwart liet Duitsland voor het eerst van zich spreken. Keepster Joyce Sombroek moest in actie komen op een schot van Pia-Sophie Oldhafer. Nederland stelde daar een mislukte strafcorner en een laag schot van Naomi van As tegenover.

2-0 Van Male

Ook na rust bleef Nederland de betere ploeg. Kitty van Male mocht na een fraaie soloactie zomaar uithalen, maar sloeg de bal over. Even later was het toch raak voor Van Male. Lidewij Welten legde de bal voor haar klaar na een mooie dribbel, waarna Van Male ‘m binnenschoot: 2-0. In het laatste kwart, waarin Duitsland 2 strafcorners kreeg, ging Nederland nog op zoek naar de 3-0, maar die viel niet.

Maandag spelen de Oranje Dames de kwartfinale.

Nederland – Duitsland 2-0 (1-0)

‘5 Xan de Waard 1-0
’44 Kitty van Male 2-02 Reacties

  1. esther-hvdl

    Groepswinnaar speelt volgens Rio Gold app om 15 uur Nederlandse tijd. Nos zegt en 20.30 uur en 01.30 uur. Verwarrend. Want wat is nu de echte tijd?🤔

  2. marcovannugteren

    De Oranje Dames spelen om 01.30 uur Nederlandse tijd (in de nacht van maandag op dinsdag).


Wat vind jij? Praat mee...