Oranje maakt vijf goals tegen regerend Europees kampioen Engeland

Twee dagen voor de start van het EK hebben de Oranje Dames laten zien dat het goed zit met het scorend vermogen, één van de aandachtspunten die bondscoach Alyson Annan formuleerde na de Hockey World League in Brussel. In het Wagener Stadion won Nederland een oefenwedstrijd met 5-0 van Engeland, de grootste concurrent tijdens het EK in Amsterdam. Het was het laatste duel in de voorbereiding op het toernooi.

Al na twee minuten bracht Kitty van Male het Nederlands team op voorsprong in de wedstrijd die niet als officiële interland de boeken in gaat. Een minuut of vijf later maakte Frédérique Matla de tweede treffer van de Oranje Dames.

In het tweede kwart vergrootte Van Male de voorsprong tegen de regerend Europees kampioen. Vlak voor rust bracht Maria Verschoor met een tip-in uit een strafcornervariant de 4-0 op het scorebord. In het derde kwart pikte Van Male haar derde doelpunt van de wedstrijd mee door de rebound uit een strafcorner van Caia van Maasakker hoog in het doel te slaan.

De wedstrijd tegen Engeland was voor de Oranje Dames een uitstekende generale repetitie voor het EK, dat vrijdag begint met het openingsduel tegen Spanje.

Nederland – Engeland 5-0 (4-0)
‘2 Kitty van Male 1-0
‘7 Frédérique Matla 2-0
’25 Kitty van Male 3-0
’28 Maria Verschoor 4-0 (sc)
’38 Kitty van Male 5-0

Basisopstelling Nederland: Koning (GK); Stam, Van Maasakker, Keetels, Van den Assem; Van Geffen, De Waard, Dirkse van den Heuvel; Welten, Leurink, Van Male.

Ingevallen wissels: Veenendaal (GK), Pheninckx, Verschoor, Sanders, Matla, Jonker, Nunnink


Wat vind jij? Praat mee...