Oranje Dames na shoot-outs naar finale

De Oranje Dames hebben zich woensdag in Rio de Janeiro geplaatst voor de finale van de Olympische Spelen. In de halve finale versloegen ze Duitsland in de extreme hitte na shoot-outs, nadat het in de reguliere speeltijd 1-1 was geworden. Ellen Hoog maakte de winnende. Joyce Sombroek hield Nederland tijdens de shoot-outs met 4 reddingen op de been.

Nederland mocht het zichzelf aanrekenen dat het in de 11e minuut met 1-0 achterkwam. Kitty van Male gaf een strafcorner waardeloos aan, waarna Duitsland uit de counter pardoes zelf een strafcorner verdiende. Julia Müller gaf de bal een klap en Joyce Sombroek kon in eerste instantie nog redden, maar op de rebound van Lisa Schütze had ze geen antwoord. Tevens reageerde de Nederlandse defensie niet alert genoeg.

Gelijkmaker Paumen

In het 2e kwart waren de Oranje Dames een stuk scherper. Al in de 1e minuut maakten ze de gelijkmaker. Dit keer gaf Van Male de bal bij een strafcorner veel beter aan, waarna Maartje Paumen ‘m prachtig binnensleepte: 1-1. Daarna bleef Nederland de betere ploeg en was het wachten op de volgende treffer. Paumen was dichtbij, opnieuw uit een strafcorner, maar de Duitse keepster Kristina Reynolds sloeg de bal uit de kruising.

Ook vlak na rust waren het de Oranje Dames die het meeste balbezit hadden. Wel was het spel slordig en leed Nederland regelmatig onnodig balverlies. Desondanks mocht Oranje zichzelf kwalijk nemen dat de 2-1 niet viel. Naarmate het 3e kwart vorderde kreeg Duitsland de grip op de wedstrijd terug en had ook de Duitse treffer zomaar kunnen vallen.

Treffer afgekeurd

Aan het begin van het 4e kwart voelden de Duitsers dat een verrassing in de lucht hing. Julia Müller kwam net tekort om een bal binnen te tippen en de Oranje Dames daarmee een mentale dreun uit te delen. Nederland bleef overeind en ging hard op zoek naar de 2-1 om shoot-outs te voorkomen. Door een gele en een groene kaart kwam Duitsland met 9 man te staan. Het spel van Oranje bleef echter slordig en na een slecht gestopte strafcorner sloeg Ellen Hoog de bal boven de plank: treffer afgekeurd.

Shoot-outs

Shoot-outs moesten de beslissing brengen. Nederland kwam met 2-1 achter, maar knokte zich terug. In de sudden death maakte Ellen Hoog de beslissende, waardoor Oranje verdiend naar de finale gaat.

Nederland – Duitsland 1-1 (1-1)

’10 Schutze 0-1 (sc)
’16 Paumen 1-1 (sc)

Shoot-outs 4-3
Bos 1-0 (raak)
Muller-Wieland 1-1 (raak)
Hoog 1-1 (mis)
Mavers 1-2 (raak)
Keetels 1-2 (mis)
Altenburg 1-2 (mis)
Van Geffen 2-2 (raak)
Teschke 2-2 (mis)
Jonker 2-2 (mis)
Hauke 2-2 (mis)

Sudden-death shoot-outs
Muller-Wieland 2-3 (raak)
Bos 3-3 (raak)
Mavers 3-3 (mis)
Hoog 4-3 (raak)3 Reacties

  1. Ik kan de live stream niet meer zien😢

  2. Ron van Asperen

    top

    1. Ron van Asperen

      Topsportiviteit : de Duitse coach feliciteerde alle Nederlandse speelsters persoonlijk na afloop . Mijn mooiste moment van de Spelen !


Wat vind jij? Praat mee...