Oranje Dames onderuit tegen Groot-Brittannië

De Oranje Dames zijn de Rabo Super Serie dinsdagavond begonnen met een nederlaag. Op het veld van AthenA was Groot-Brittannië met 1-2 te sterk. Na een slordig begin konden de Oranje Dames in het laatste kwart, waarin ze veel kansen creëerden, hun achterstand niet meer ongedaan maken. Kitty van Male maakte de enige Nederlandse treffer.

Het duel werd gespeeld in 4 kwarten van 15 minuten. Van de 24 speelsters die tot de trainingsgroep van Alyson Annan behoren, speelden er 18. De andere 6 speelsters namen op de tribune plaats: Ellen Hoog, Willemijn Bos, Margot van Geffen, Jacky Schoenaker, Laura Nunnink en Anne Veenendaal. Larissa Meijer keepte 3 van de 4 kwarten. Het laatste kwart maakte Joyce Sombroek haar opwachting.

Voorafgaand aan het duel ontvingen Lidewij Welten en Joyce Sombroek hun prijs voor Wereldspeelster- en Wereldkeepster van het Jaar.

Wedstrijdverloop

Oranje speelde voor rust slordig en creëerde weinig kansen. In de 14e minuut kwam Groot-Brittannië op voorsprong door een doelpunt van Lily Owsley, die afgelopen jaar in de EK-finale tegen Nederland de bewuste goal maakte nadat ze de bal met haar voet had aangeraakt. Oranje kwam in het 2e kwart terug tot 1-1. Na een actie van Maartje Krekelaar kreeg Kitty van Male in een scrimmage voor het doel haar stick tegen de bal.

Meteen na rust kwam Groot-Brittannië opnieuw op voorsprong. Helen Richardson-Walsh was er als de kippen bij om de rebound van een strafcorner binnen te werken: 1-2. Oranje speelde na rust beter dan daarvoor en creëerde enkele grote kansen, maar slaagde er niet in de overwinning binnen te slepen.

Nederland – Groot-Brittannië 1-2 (1-1)

14. Lily Owsley 0-1
28. Kitty van Male 1-1
32. Helen Richardson-Walsh 1-2 (sc)