Oranje Dames openen vierlandentoernooi met zege op België

De Oranje Dames hebben zondagochtend in Barcelona hun eerste wedstrijd op het vierlandentoernooi met 3-0 van België gewonnen.

Kitty van Male maakte voor rust de openingstreffer. Na rust bouwden Kelly Jonker en Frédérique Matla de voorsprong verder uit. Het was alweer het zesde doelpunt van Matla in haar twaalfde interland.

Tijdens de Rabo Super Serie in Schiedam afgelopen weekend speelden de Oranje Dames ook twee keer tegen België, één van hun tegenstanders in de poule tijdens het EK in Amsterdam. De eerste wedstrijd verloren ze met 0-1, het tweede duel wonnen ze met 4-0.

Maandag speelt het Nederlands elftal in Barcelona de tweede wedstrijd van het vierlandentoernooi tegen Spanje. Woensdag staat het slotduel tegen Duitsland op het programma.

Nederland – België 3-0 (1-0)

‘8 Kitty van Male 1-0
’39 Kelly Jonker 2-0
’42 Frédérique Matla 3-0

De wedstrijd is in de video hieronder terug te zien.