Oranje Dames pakken toernooiwinst na 2-0 zege op Duitsland

In het Estadio Municipal de Hockey in Barcelona hebben de Oranje Dames ook hun derde en laatste duel van het vierlandentoernooi gewonnen. Dankzij goals van Caia van Maasakker (sc) en Lidewij Welten won de selectie van bondscoach Alyson Annan in de ochtendzon met 2-0 van de nummer zeven van de wereld, Duitsland. Eerder deze week werden België (0-3) en Spanje al verslagen (0-4). De drie zeges op rij en het doelsaldo van negen voor en nul tegen waren genoeg voor de toernooizege. 

Nederland speelde tegen Duitsland zonder Laurien Leurink. Zij moest vanwege familie-omstandigheden vervroegd terugkeren naar Nederland. Haar plek werd ingenomen door reserve-speelster Lisanne de Lange. Vanaf meet af aan was Oranje de bovenliggende partij, maar pas in het tweede kwart was het voor het eerst gevaarlijk. Uit een strafcornervariant scoorde Lauren Stam, maar de scheidsrechter keurde deze af. De goals vielen uiteindelijk diep in de tweede helft.

Goals van Van Maasakker en Welten

Het was Caia van Maasakker die aan het einde van het derde kwart de openingstreffer maakte. Enkele minuten daarvoor miste ze nog een strafbal, maar de tweede strafcorner van de wedstrijd ging er onberispelijk hard in. Ook Lidewij Welten zette zichzelf op het scorebord. De van een hielblessure teruggekeerde Welten verschalkte na een rush op volle snelheid de Duitse keepster.

Tijdens het duel vielen Maria Verschoor en Kitty van Male met lichte blessures uit. Zij kregen beide een harde bal op het lichaam en de medische staf wilde met het oog op het EK geen risico nemen. Bondscoach Alyson Annan haalde het tweetal naar de kant.

Laatste interland voor start EK

De wedstrijd tegen de Oosterburen was de laatste officiële interland voor de selectie van bondscoach Alyson Annan voor de start van het EK volgende week in eigen land. Vanmiddag nog vliegt het team met de staf terug naar Nederland om daar aan de laatste fase van de voorbereiding te beginnen. Woensdag spelen de dames in het Wagener Stadion nog een oefenduel tegen Engeland.

Duitsland – Nederland 0-2 (0-0)
’43 Caia van Maasakker 0-1
’47 Lidewij Welten 0-2

Bekijk hieronder de wedstrijd terug:


Wat vind jij? Praat mee...