Oranje Dames twee keer live bij Ziggo, NOS naar heren Pinoké

De wedstrijden in de FIH Pro League van de Oranje Dames tegen de Verenigde Staten zijn zaterdag en zondag live te zien bij Ziggo. Het duel van zaterdag begint om 18.00 uur, zondag treffen beide landen elkaar in het Wagener Stadion om 16.30 uur. De wedstrijden zijn voor Ziggo-abonnees te zien op Ziggo TV (kanaal 13). Abonnees van Ziggo Sport Totaal kijken zaterdag op Ziggo Sport Docu en zondag op Ziggo Sport Tennis.

Het commentaar bij de Oranje Dames wordt verzorgd door John van Vliet. Oud-international Kim Lammers is de co-commentator. Het duo verzorgt ook de interviews vooraf en na afloop van de wedstrijden. De uitzending van Ziggo begint vandaag om 17.55 uur, zondag om 16.25 uur.

Ook de redactie van hockey.nl is dit weekend bij beide Oranje-duels aanwezig. Via ons liveblog houden we je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen. Na afloop kun je het wedstrijdverslag lezen en vind je hier de interviews met de hoofdrolspelers uit de selectie van interim-bondscoach Jamilon Mülders. Via het Instagram-account van OranjeHockey kun je de speelsters volgen vanaf het moment dat ze uit de bus stappen.

John van Vliet en Kim Lammers. Foto: Willem Vernes

Voor de duels tussen Oranje en de VS zijn  inmiddels zo’n drieduizend kaarten per duel verkocht, maar er is nog plek. Je kunt de kaarten vanaf 12,50 euro online bestellen via fihproleague.nl.

Tulp Hoofdklasse Heren

In dit volle hockey-weekend wordt er zondag ‘gewoon’ competitie gespeeld in de Tulp Hoofdklasse Heren. Daar staat van 14.45 uur speelronde 18 op het progamma (speelronde 17 werd vrijdagavond afgelast en wordt dinsdag in zijn geheel ingehaald). Via ons liveblog blijf je op de hoogte van de scores, doelpuntenmakers en bijzonderheden. Ook zijn er van alle zes duels livestreams te vinden op hockey.nl.

De NOS zet de camera’s neer bij de topper tussen Pinoké en Oranje-Rood. Een samenvatting van die wedstrijd wordt zondag na afloop uitgezonden in een Studio Sport-uitzending op NPO1.

Archieffoto uit 2021. SCHC bejubelt de 1-0 tegen Hurley. Foto: Bart Scheulderman

De redactie van hockey.nl kiest zondag voor het degradatieduel tussen Hurley en SCHC. De thuisploeg vecht in dit duel voor zo’n beetje de laatste kans om niet rechtstreeks te degraderen uit de Tulp Hoofdklasse heren.

Jong Oranje

Jong Oranje Dames speelt zaterdag in het Zuid-Afrikaanse Potchefstroom haar tweede wedstrijd op het WK U21 tegen Canada. Die wedstrijd begint om 15.00 uur. De verslaggevers van hockey.nl zijn aanwezig in Zuid-Afrika om verslag te doen van dat duel. De Jong Oranje Dames wonnen vrijdag hun eerste wedstrijd op het WK met liefst 9-0 van de USA.


1 Reactie

  1. Sjang Fijen

    Ik heb een kaars aangestoken in de St. Jan in Den Bosch. In Amsterdam kon ik zo snel niet een kerk die open is vinden. Bede: dat het niet gaat sneeuwen tegen die tijd in het Wagnerstadion. Groet.............Sjang


Wat vind jij? Praat mee...