Oranje Dames vestigden vrijdag tóch een (kijkcijfer)record

3 keer olympisch goud op rij: dat was het record waar de Oranje Dames vrijdagavond voor streden in Rio de Janeiro. Het mocht niet zo zijn. Ondanks het duidelijke overwicht op het veld, verloor Nederland na shoot-outs van Groot-Brittannië. Het gouden record werd dus niet gevestigd, maar: de wedstrijd was wel een kijkcijferrecord. 

Maar liefst 3,6 miljoen mensen zagen de hockeysters vrijdag verliezen van Groot-Brittannië in de finale van de Olympische Spelen, blijkt uit de kijkcijfers. Daarmee is het duel in Nederland het best bekeken olympische programma van de gehele Olympische Spelen.

De hockeysters worden gevolgd door turnster Sanne Wevers. Haar gouden oefening op de balk werd door 3,4 miljoen Nederlanders bekeken, meldt NOS.

Nog een record

Ook voor (het vernieuwde) hockey.nl was de Olympische finale van de dames een record: op 19 augustus waren meer bezoekers op de site te vinden dan elke andere dag het afgelopen jaar. Het vorige record stond op 29 augustus 2015 tijdens de EK-finale van de Oranje Heren.


Wat vind jij? Praat mee...