Oranje Dames winnen overtuigend van Verenigde Staten: 4-2

De Oranje Dames wonnen in de Rabosuperserie hun eerste duel met de Verenigde Staten met 4-2. Oranje had het beste van het spel en kwam nooit écht in de problemen. Vrijdagavond 19.00 volgt de herkansing voor de Verenigde Staten, wederom op hockeyclub Hilversum. 

De snelste goal ooit? Snel was hij in ieder geval wel. Ellen Hoog was al in de 1e minuut trefzeker voor Nederland. Haar backhand kon niet worden gestopt door keepster Jaclyn Briggs. Oranje was de bovenliggende partij in het 1e kwart. De Verenigde Staten kwamen er in het 2e kwart iets meer uit. Het bleef echter lang bij 1-0, onder andere doordat Melissa Gonzalez net een paar centimeter tekort kwam voor een tip-in en doordat de backhand van Laurien Leurink even later kracht miste, waardoor de Amerikaanse keepster kon redden. Sombroek keerde aan de andere kant een geslagen strafcorner van de Amerikaanse dames en een tip-in. Een indrukwekkende versnelling van Lidewij Welten leidde de 2-0 voor Oranje in. Na een één-tweetje met Carlien Dirkse van den Heuvel tikte Welten binnen. Maartje Krekelaar had even daarna de kans de stand op 3-0 te brengen, maar miste.

Rust

De Verenigde Staten kregen ook na rust nog kansen, maar Nederland kon vaker gevaarlijk worden middels snelle uitbraken. De slag van Xan de Waard werd aanvankelijk nog gekeerd, maar de rebound kon ze wel binnen schieten: 3-0. De Amerikaanse dames deden vervolgens iets terug, en scoorden de 3-1 uit een strafcorner. Kitty van Male had in de laatste seconden van het 3e kwart nog de kans de 4-1 binnen te schieten, maar maaide over de bal heen. In het begin van het 4e kwart was een stuk moeilijkere bal wél aan haar besteed. Nadat de bal hoog terug kwam van de Amerikaanse keepster sloeg Van Male knap uit de lucht binnen: 4-1. Uit een strafcorner konden de Amerikaanse dames nog iets dichterbij komen. Paige Selenski tipte knap binnen.

In de oefen-shoot-outserie die volgde werd weinig gescoord. Nederland won met 3-2. Van de 8 die er door beide teams werden genomen stopte Joyce Sombroek er 6. Lidewij Welten (2) en Maartje Krekelaar scoorden voor Oranje, Xan de Waard (2x), Ellen Hoog (2x), en Laurien Leurink misten.

 

Nederland – Verenigde Staten 4-2

1′ Ellen Hoog 1-0
27′ Lidewij Welten 2-0
40′ Xan de Waard 3-0
43′ Katie Reinprecht 3-1 (sc)
48′ Kitty van Male 4-1
56′ Paige Selenski 4-2 (sc)


Wat vind jij? Praat mee...