Oranje komt met de schrik vrij tegen Zuid-Korea

De Oranjevrouwen hebben zondag tijdens de HWL3 een moeizame zege geboekt op Zuid-Korea. Oranje won met 2-1 van de nummer negen van de wereldranglijst, maar dertien minuten voor tijd stond het nog 1-1. Maria Verschoor maakte het winnende doelpunt.

Oranje kwam goed uit de startblokken door al na vijf minuten te scoren. Eva de Goede dribbelde over de as van het veld en ging de combinatie aan met Lidewij Welten, die de bal voorgaf. Via de Koreaanse keepster belandde de bal uiteindelijk weer voor de stick van De Goede. Die haalde doeltreffend uit: 1-0.

Nederland miste in de openingsfase drie strafcorners op rij, maar aan de andere kant van het veld sloeg Zuid-Korea wel in één keer toe. Via een tip-in schoot de bal omhoog en belandde hij op een ietwat gelukkige wijze voor de stick van Seunga Park, die hem in het doel van Joyce Sombroek werkte: 1-1.

Strafcorners
Oranje bleef daarna de aanval zoeken, maar was vooral slordig in de passing. Ook de strafcorners van Maartje Paumen en Caia van Maasakker waren telkens een prooi voor de goed keepende goalie van Zuid-Korea.

In het derde kwart moest de ploeg van Sjoerd Marijne een tandje bijschakelen. Oranje was nog steeds beter dan Zuid-Korea, maar creëerde geen grote kansen. De Aziaten waren op hun beurt enkele keren gevaarlijk via een counter, maar slaagden er ook niet in een doelpunt te maken.

Maria Verschoor
In de 47ste minuut was het dan toch raak voor Oranje. Ginella Zerbo onderschepte de bal, waarna het voor de geheel vrijstaande Maria Verschoor een koud kunstje was om de 2-1 in het doel te tikken. In de resterende dertien minuten drong Zuid-Korea nog wel aan, maar Nederland kwam uiteindelijk met de schrik vrij. (Marco van Nugteren/@mvn90)

Zuid-Korea – Nederland 1-2 (1-1)
5. Eva de Goede 0-1
9. Seunga Park 1-1 (sc)
47. Maria Verschoor 1-2