Oranje verpulvert Frankrijk: 11-0

De Oranjevrouwen zijn de Hockey World League in Brasschaat zaterdag begonnen met een enorme overwinning. Ze wonnen met maar liefst 11-0 van het onthutsend zwakke Frankrijk, dat deze week op het laatste moment Azerbeidzjan moest vervangen omdat die ploeg niet kwam opdagen. Lidewij Welten en Maartje Paumen scoorden allebei drie keer.

Frankrijk had werkelijk niets in te brengen tegen het veel sterkere Nederland. Het was Maria Verschoor die in de negende minuut de openingstreffer op haar naam schreef toen ze de bal na een scrimmage in het doel werkte. Een minuut later was het alweer raak. Maartje Paumen legde aan voor een strafcorner en haalde verwoestend uit: 2-0. Twee minuten voor het einde van het eerste kwart begonnen de Fransen al moedeloos te worden toen Kelly Jonker er 3-0 van maakte.

Daar bleef het niet bij. Frankrijk, waar de Nederlanders Fiona Dalhuijsen van Strawberries en Demi Lefranc van hdm meisjes A1 meededen, kwam er ook in het tweede kwart totaal niet aan te pas. Caia van Maasakker nam al snel de 4-0 voor haar rekening door een strafcorner te benutten. Vijf minuten later schoot Lidewij Welten de 5-0 binnen en binnen een mum van tijd lag ook de 6-0 erin.

Tien
Ook in het derde kwart kwam Frankrijk amper op de helft van Nederland, al werd de ploeg van Sjoerd Marijne wel wat slordiger, met name in de afronding. Kelly Jonker en Ellen Hoog maakten er wel 7-0 en 8-0 van, maar de score had na rust nog veel hoger kunnen uitvallen.

In het laatste kwart zette Maartje Paumen de 9-0 op het scorebord. Met nog twaalf minuten op de klok was het een kwestie van tijd voor de 10-0 zou vallen. Die eer kwam uiteindelijk Lidewij Welten toe, waarmee niet alleen ook haar derde doelpunt een feit was, maar tevens de afgang van Frankrijk. Paumen maakte het in de laatste minuut allemaal nog erger voor de Fransen: 11-0. (Marco van Nugteren/@mvn90)

Nederland – Frankrijk (6-0)
9. Maria Verschoor 1-0
11. Maartje Paumen 2-0 (sc)
13. Kelly Jonker 3-0
17. Caia van Maasakker 4-0 (sc)
22. Lidewij Welten 5-0
25. Lidewij Welten 6-0
31. Kelly Jonker 7-0
44. Ellen Hoog 8-0
48. Maartje Paumen 9-0 (sc)
55. Lidewij Welten 10-0
60. Maartje Paumen 11-0


Wat vind jij? Praat mee...