‘Pech voor Argentinië dat zij ons in de kwartfinale tegenkomen’

De Oranje Dames boekten zaterdag een relatief eenvoudige 2-0 zege op Duitsland, waardoor ze groepswinnaar zijn. Carlien Dirkse van den Heuvel was redelijk tevreden over die wedstrijd, bondscoach Alyson Annan iets minder.

Dirkse van den Heuvel: ‘Ik houd een goed gevoel aan deze wedstrijd over. We hadden vooral in de 1e helft veel energie. Ergens was dat ook een valkuil, want in de rust waren we een beetje kapot. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat we onszelf kapot spelen. De 2e helft hebben we gecontroleerder gespeeld. Na het gelijkspel tegen Nieuw-Zeeland (1-1) kun je zeggen dat we een goede stap hebben gezet.’

‘3-0 in de rust’

De speelster van SCHC vindt wel dat Oranje eerder afstand van Duitsland had moeten nemen. ‘Dat hebben we ook tegen elkaar gezegd. We hadden in de rust eigenlijk al met 3-0 voor moeten staan. Niks ten nadele van Duitsland, maar dat vond ik wel. 1-0 is krap, dus ik was blij dat in de 2e helft die 2e goal viel. Die was verdiend. Daarna hebben we ‘m prima uitgespeeld.’

Het is niet in de dames opgekomen om expres met grote cijfers te verliezen om Argentinië in de kwartfinale te ontlopen, zegt Dirkse van den Heuvel lachend. ‘Ik weet zeker dat wij die kwartfinale (naar alle waarschijnlijkheid tegen Argentinië) gaan winnen. Het is pech voor Argentinië dat zij ons in de kwartfinale tegenkomen. Zo zie ik het. Wij zijn beter.’

Alyson Annan

Bondscoach Alyson Annan was kritisch over de wedstrijd tegen Duitsland: ‘Ik had wat meer rendement in de eindfase willen zien. We hebben ook te makkelijk kansen weggegeven. Het waren er niet veel, maar het ging wel te makkelijk. Tegen Argentinië moeten we scherper zijn. Ik ben niet tevreden, maar ik ben sowieso niet snel tevreden.’

RIO DE JANEIRO - tijdens de poulewedstrijd hockey dames Nederland-Duitsland (2-0) , tijdens de Olympische Spelen . COPYRIGHT KOEN SUYK

(foto: KNHB/Koen Suyk)