Sanne Koolen vervangt Pien Sanders in WK-selectie

Bondscoach Alyson Annan heeft Sanne Koolen opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Pien Sanders. Sanders raakte vorige week geblesseerd tijdens het vierlandentoernooi in München en is niet op tijd hersteld voor deelname aan het WK in Londen, dat plaatsvindt van 21 juli tot en met 5 augustus.

Afgelopen donderdag in de wedstrijd tegen Argentinië kwam Sanders in botsing met een Argentijnse speelster. Ze moest het veld per brancard verlaten. Uit de resultaten van de onderzoeken is een hersenschudding vastgesteld, waardoor Sanders niet op tijd hersteld is om deel te nemen aan het WK. Hoelang de herstelperiode is, is nog niet duidelijk.

Alyson Annan: ‘Dit is een grote teleurstelling voor Pien, die haar eerste WK zou gaan spelen. Een blessure komt nooit uit maar zo kort voor een groot toernooi is natuurlijk extra vervelend. Het is belangrijk dat Pien de tijd neemt voor haar herstel. Sanne maakt sinds januari 2017 deel uit van de trainingsgroep en kwam ook in actie tijdens de vierlandentoernooien in Breda en München. Ik heb veel vertrouwen in Sanne en in de professionaliteit van ons team om deze tegenslag goed op te kunnen vangen.


3 Reacties

  1. robvisser

    Oei, niets ten nadele van Sanne Koolen maar ik neem aan dat Pien Sanders niet voor niets de eerste keus van Annan was. Dit is een tegenvaller voor Nederland. Als je het incident in eerste instantie zag dan is het moeilijk voorstelbaar dat het zulke grote gevolgen heeft, maar het is nu niet anders. Erg sneu voor Pien, ze zal balen als een stekker, maar we moeten erop vertrouwen dat Sanne Koolen haar adequaat gaat vervangen.

  2. hvsm

    Balen zoiets, net voor een groot toernooi. Er komen zeer waarschijnlijk nog wel andere WK's voor haar met haar hockeycapaciteiten, maar voor nu ben je daar niet mee geholpen. Veel sterkte Pien je zal gemist worden op het WK en Veel succes Nederland!

  3. lynnBosman

    Sanne Koolen is een uitstekende speelster, pakt veel ballen clean af, veel succes! Pien veel sterkte, ze zal zeker gemist worden maar je gezondheid is belangrijker! Vlak voor grote toernooien heeft NL wel vaak pech.. eerst v Maasakker voor Bos OS 2012, Welten die haar vinger breek voor het WK 2014..


Wat vind jij? Praat mee...