Top 5 de mooiste goals van de Oranje Dames uit 2020

Een jaar vol hockey is een jaar vol hockey.nl. In de laatste twee weken van 2020 blikken we elke dag terug op de vijf populairste, mooiste en opmerkelijkste momenten van dit jaar. Deze keer de vijf mooiste treffers van de Oranje Dames, van kalenderjaar 2020. 

De snoeiharde forehand uit de draai van Lidewij Welten tegen Amerika, de eerste internationale goal voor Pien Dicke tegen Groot-Brittannië. De bevrijdende sleeppush van Frédérique Matla tegen Argentinië, de goal van Felice Albers al glijdend tegen de Amerikanen. Of de heerlijke flats in de touwen van Margot van Geffen tegen België. Aan jou de keuze.

 • Welke goal van de Oranje Dames uit 2020 is de mooiste?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Welke goal van de Oranje Dames uit 2020 is de mooiste?  Ophalen van gegevens


4 Reacties

 1. Nvanas012

  Margot v Geffen.

 2. adrievandeparel

  Alle 5 super goede goals, maar waarom deze 5 niet op 1e kerstdag ? Ook supermooi, elke goal heeft waarde. En daarom kies voor die van Frederique, dat was op zo'n belangrijk moment. Door die 1-1 te scoren in de laatste seconde voor de rust (nadat Argentinië onterecht op 1-0 was gekomen door een onterechte strafcorner, ze gleed uit en Lauren stond er ruim een meter vandaan en ze kregen toch die corner). Door die super goed gescoorde strafcorner, keihard en strak in die ene centimeter die nog vrij was, dat was zo supergoed en daardoor heeft NEDERLAND alsnog gewonnen, natuurlijk mede door de 1-2 van Yibbi (strafcorner) en de supermooie 1-3 in de allerlaatste seconde (Laura supergoed (woman of the match) op Xan die supergoed passte op Lidewij die weer een perfecte voorzet geeft op Kyra die mooi de 1-3 scoort, meteen afgelopen en een historische overwinning in Buenos Aeres : SUPERGOED en dit beloofd veel voor Tokio : NEDERLAND in TOPVORM IS DE BESTE VAN DE WERELD, HEEL VEEL SUCCES !

 3. lynnBosman

  Mmm dan ga ik voor v Geffen, vond die van Fortuin denk ik het mooiste tegen Argentinië maar goed deze staat er niet bij. Die van Matla was zeker de belangrijkste, maar qua schoonheid overtreft v Geffen deze.

 4. RobV

  @lynnBosman. Precies, die van Fortuin tegen Argentinië was mooier en knapper. Had eigenlijk niet mogen ontbreken, zeker als je kijkt naar sommige andere goals in deze clip.


Wat vind jij? Praat mee...