Valerie Magis: ‘Blij dat ik nu weet waar de pijn vandaan kwam’

In de schaduw van Kelly Jonker en Lidewij Welten heeft ook 34-voudig international Valerie Magis vorige week haar rentree in de trainingsgroep van de Oranje Dames gemaakt. De aanvaller van Oranje-Rood sukkelde al enige tijd met een vervelende kuitblessure.

Het gebeurde afgelopen seizoen in de tweede competitiehelft dat Magis opeens last kreeg van haar beide kuiten. Ieder sprintje dat ze trok, voelde ze de spanning op haar benen staan. Rennen zonder pijn, was onmogelijk geworden. Ze probeerde van alles. Zelfs nieuwe zooltjes hielpen niet. Er zat niets anders op dan een paar wedstrijden van Oranje-Rood aan de kant te blijven staan.

‘Eenmaal terug binnen de lijnen dacht ik dat het over was’, herinnert Magis zich, op het nieuwe EK-veld in het Wagener Stadion, net nadat de Oranje Dames een oefenwedstrijd van Jong Oranje hebben gewonnen. Haar eerste wedstrijd sinds lange tijd.

Geen HWL? Dan revalideren

Later in het seizoen keerde de pijn in haar kuiten terug. Nadat Magis in april het slechte nieuws te horen kreeg dat ze niet bij de selectie voor de Hockey World League in Brussel zat, besloot ze in overleg met bondscoach Alyson Annan te gaan revalideren. Ze liet zich behandelen door een osteopaat en ontdekte dat de pijn in haar kuit afkomstig was uit haar rug. De behandeling bleek een gouden greep.

‘Ik ben blij dat we erachter zijn gekomen waar de pijn vandaan kwam. Nu kan ik er iets mee. Als mijn benen vollopen, weet ik dat het vanuit mijn rug komt’, zegt Magis. Tegen Jong Oranje ging het goed. Ze voelde geen pijn en had ook geen kramp.

Rabo Super Serie tegen Belgiƫ

Maandag maakt Annan de achttienkoppige selectie voor het EK bekend. Door het ontbreken van Maartje Krekelaar is er een plek vrijgekomen voor een aanvaller, al is Kelly Jonker natuurlijk op de weg terug. Komende zaterdag of zondag, tijdens de Rabo Super Serie-wedstrijden tegen BelgiĆ«, krijgt Magis misschien de kans zichzelf te bewijzen. ‘Maar ik haal niet alleen het maximale uit mezelf tijdens een wedstrijd. Tijdens iedere training geef ik ook 200 procent.’


Wat vind jij? Praat mee...