Van As, Hoog en Paumen genomineerd voor EHF ‘Hall of Fame 2017’

De Europese hockeyfederatie, de EHF, maakte donderdag de genomineerden voor de ‘Hall of Fame 2017’ bekend. De organisatie bracht een longlist van 62 Europese spelers terug tot tien genomineerden. Onder die tien liefst drie Nederlandse speelsters: Naomi van As, Ellen Hoog en Maartje Paumen.

Sinds 2013 wordt om de twee jaar een aantal gestopte internationals opgenomen in de zogenaamde Hall of Fame. De Hall of Fame is een verzameling van hockeyers die veel voor de sport hebben betekend en als voorbeeld voor alle hockeyers figureren. De drie nog onbekende ex-internationals uit 2017 voegen zich bij grote namen als Teun de Nooijer, Santi Freixa, Natascha Keller, Pol Amat and Nikki Symmons.

De EHF nomineerde drie van onze beste hockeyers aller tijden voor deze eer: Naomi van As, Ellen Hoog en Maartje Paumen – drie (voormalig) wereldspeelsters van het jaar. Alledrie lieten zij na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro weten te stoppen als international.

Hockeyfans kunnen tot 1 april hun stem laten gelden via deze link. Na de stemronde buigt een panel van experts zich over de genomineerden en bepaalt welke drie hockeyers deze eer ten beurt valt. De winnaars worden uiteindelijk tijdens het Europees Kampioenschap in Amsterdam bekend gemaakt.

Alle genomineerden met een korte biografie van de EHF

NAOMI VAN AS
ELLEN HOOG
MAARTJE PAUMEN

Tina Bachmann (Duitsland)
Yvonne Frank (Duitsland)
Moritz Fürste (Duitsland)
Christopher Zeller (Duitsland)

Kate Richardson-Walsh (Engeland)

Jérôme Truyens (België)
Charlotte de Vos (België)


Wat vind jij? Praat mee...