Wakker worden met #4: Frédérique Matla

Vanuit het spelershotel van de Oranje Dames een kersverse aflevering van ‘Wakker worden met’. Te gast: Frédérique Matla! Tegen Spanje was ze dinsdagavond drie keer trefzeker, de ‘day after’ scoort ze in alle vroegte van de rustdag een ontbijtje aan tafel met presentator Jeroen Mansier.

Samen blikken ze kort terug op het duel met de Spaanse dames, nemen ze het fenomeen ‘juichen’ onder de loep en Matla beantwoordt de meest originele kijkersvragen. Om alvast warm te draaien voor het laatste pouleduel tegen de Schotten, speelt Matla de mini-landenquiz en ook daarin scoort ze aan de lopende band… Aan het eind van de uitzending kun jij er zelf ook vandoor gaan met een prachtige prijs: een door Frédérique gesigneerd hoofdkussen van Auping.

Pak dus wat te drinken en stap de rustdag van de Oranje Dames met de topscorer van Oranje. Veel kijkplezier!


5 Reacties

 1. AntoinetWildeboer

  5x

 2. urge

  💪💪🔥 #mm

 3. kim

  51 goals!

 4. adrievandeparel

  Frederique heeft 51 goals gescoord voor Nederland. Dit EK'21 toernooi is ze topscoorder met 4 goals.

 5. adrievandeparel

  Topscoorder EK'21 is Frederique Matla met 8 goals. Mooiste goal is de winnende in de Finale tegen Duitsland. Met een sprint van 55 meter haalt ze die Duitse in , die onder druk valt en de bal verkeerd afspeelt, komt bij Marloes die supergoed de bal aan de doorgelopen Frederique geeft die intussen zich vrij voor de goal heeft gelopen (heeft dit al eerder gedaan bij EHCCC in 2018 , Europees clubkampioen door Frederique, die vanaf eigen helft met de bal, pass op ook toen Marloes, die passt ook toen supergoed door op Frederique die ook nog een Duitse omspeelt en ze geeft de bal voor op Pleun van der Plas die scoort de winnende goal). Nu doet Frederique weer supergoed, ze krijgt de bal vrij voor de goal en doordat Felice zich aanbied wordt de Duitse keeper uit balans gebracht , die denkt dat Felice aangespeeld wordt en Fredrique schiet langs de twijfelende Duitse keeper , de winnende goal. Nu 53 goals gescoord voor Nederland.


Wat vind jij? Praat mee...