Wedstrijdupdates HWL (D): Oranje boekt simpele zege op Italië

De Oranje Dames hebben dinsdag hun laatste groepswedstrijd van de Hockey World League in Brussel gewonnen. Nederland versloeg Italië met 5-0. De doelpunten werden gemaakt door Charlotte Vega (2 keer), Maartje Krekelaar, Margot van Geffen en Marloes Keetels. Donderdag staat om 17.45 uur de kwartfinale tegen Spanje op het programma.

’60 Het is afgelopen. Oranje heeft gewonnen.

’57 Xan de Waard komt door over de rechterkant, zoekt in het midden de opkomende Maria Verschoor met een breedtepass maar het lukt die laatste niet om de bal aan te nemen.

’54 Het regent corners nu in Brussel. Bij deze achtste gaat het mis bij het aangeven, waardoor de bal voor de stick van Laura Nunnink schiet. Zij zoekt snel naar een schot en haalt uit. Zonder succes.

’53 GOAL 5-0. Uit de zesde strafcorner van dit duel scoort Nederland. Van Maasakker’s inzet wordt in eerste instantie nog weggeslagen door Chorico, maar Charlotte Vega is scherp in de rebound en schuift de bal binnen.

’51 Nederland blijft de aanval zoeken en verdient wederom een strafcorner. Ditmaal is het de beurt aan Ireen van den Assem. De Italiaanse doelvrouw pakt ook deze vijfde corner.

Einde Q3

’43 Xan de Waard wordt met geel naar de kant gestuurd.

’42 Strafcorner nummero vier voor Nederland. Opnieuw is het Caia van Maasakker die aanlegt, maar wederom stuit op de Italiaanse doelvrouw. Ditmaal plukt Chirico de bal uit de rechterbovenhoek met haar handschoen.

’41 GOAL 4-0. Na een soepel een-tweetje met Laurien Leurink glijdt Maartje Krekelaar ‘headfirst’ de bal over de Italiaanse doellijn. 

’40 GOAL 3-0. Charlotte Vega maakt haar tweede treffer van dit toernooi. Een snoeiharde voorzet van Ireen van den Assem tipt ze behendig in verre kruising. Het publiek waardeert de goal met een ‘oooooooh’ en doet de handen op elkaar voor deze juweel.

De tweede helft is begonnen.

Het is rust in Brussel.

’27 Tot twee keer toe is Nederland dichtbij de derde treffer van dit duel. Eerst is het Laurien Leurink die haar schot van dichtbij ziet eindigen op de borst van Chirico en luttele seconden later lukt het Charlotte Vega niet om een kansrijke voorzet vanaf links binnen te slaan.

’25 GOAL 2-0 Margot van Geffen. Van Geffen haalt verwoestend uit met haar backhand. Die belandt kiezelhard op de plank van het Italiaanse doel. 

’21 En daar is corner nummer drie van het duel voor Nederland. De inzet van Van Maasakker wordt er ditmaal uitgelopen door de verdedigers.

Einde Q1

’15 In de slotminuut fluit de scheidsrechter opnieuw voor een strafcorner voor Oranje. De Italianen protesteren en vragen een video-referral aan. Zij menen dat het een Nederlandse voet was die de bal raakte. En ze krijgen gelijk. Geen strafcorner voor Nederland en Italië behoudt hun referral.

’14 Het is eenrichtingsverkeer in het Brusselse Fallon Stadion. Nederland verovert haar tweede strafcorner van de wedstrijd. Kitty van Male is opnieuw de aangeefster, maar ditmaal stopt Margot van Geffen voor Caia van Maasakker. De specialiste sleept hard richting de bovenhoek, maar de stick van de Italiaanse doelvrouw voorkomt de 2-0.

’11 GOAL: 1-0. Het is Marloes Keetels die de ban breekt voor Oranje. En wat een plaatje. De aanvoerster komt vanaf kop cirkel binnen, draait naar haar backhand en verschalkt Chirico in de verre hoek met een hoog en hard geplaatst schot. 

’10 Enorme kans voor Nederland. Laurien Leurink zet een op volle snelheid rennende Carlien Dirkse van den Heuvel alleen voor de keeper in een volle cirkel. Dirkse van den Heuvel zet haar stick handig tegen de voorzet, de bal gaat richting het doel maar suist net over de lat.

‘7 Xan de Waard komt vanaf rechts over de achterlijn de cirkel binnen. De bal komt op een Italiaanse voet. Strafcorner. Kitty van Male is de aangeefster, De Waard stopster en Caia van Maasakker mag afvuren. Haar inzet in de linkerbenedenhoek wordt over de achterlijn getikt door de Italiaanse keepster Martina Chirico. 

Basis: Josine Koning (GK), Kitty van Male, Laurien Leurink, Marloes Keetels, Carlien Dirkse van den Heuvel, Maria Verschoor, Caia van Maasakker, Ireen van den Assem, Lauren Stam, Margot van Geffen, Maartje Krekelaar.

Wissels: Anne Veenendaal (GK), Malou Pheninckx, Xan de Waard, Charlotte Vega, Frédérique Matla, Pien Sanders, Laura Nunnink.


4 Reacties

 1. mirthepleket

  Kan je dit ergens live kijken of ergens op tv?

  1. yentesteenbakkers

   Ziggo sport

 2. mirthepleket

  Tja, wij hebben geen Ziggo. Balen!

 3. mcclaud

  Ik vind t belachelijk dat de rest van nl geen hockey kan kijken ...


Wat vind jij? Praat mee...