Deze twaalf Oranje Heren jagen op EK-goud in de zaal

De Oranje Heren Zaal gaan vanaf donderdag in Hamburg op jacht naar het eerste EK-goud in de historie. De ploeg van bondscoach Robert Tigges en zijn assistent Ivar Knötschke speelt hun eerste toernooi sinds het EK in Berlijn in 2020.

Dit zijn de tien veldspelers en twee keepers die voor Oranje in actie komen. Ze spelen komende donderdag hun eerste twee wedstrijden op het EK in de Duitse Hanzestad.

Is door bondscoach Tigges aangewezen als eerste keeper. Was al actief op de EK’s van 2018 en 2020. Is groot en wendbaar. Een rustige factor in de goal. Is coachend sterk.

Aanstormend talent. Is ook wendbaar en fel. Slimme speler die het tactische gedeelte snel tot zich neemt. Werd met Jong Oranje afgelopen zomer in Gent Europees kampioen. Speelde ook al twee veldinterlands en scoorde daarin één keer.

Nieuweling bij Oranje. Heeft een achtergrond bij Hattem, een club die zaalhockeyminded is. Een bloedfanatieke speler die zich snel ontwikkelt.

Solide speler. Zat ook al bij het ‘grote’ Oranje. Noem ‘m gerust een alleskunner. Bij Den Bosch staat-ie midden-midden, bij deze zaalploeg achterin. Maar deze Brabander heeft ook aanvallende power.

Beschikt over sterke polsen en schiet makkelijk. Speelt goed in de combinatie. Zeer taakgericht. Een stabiele factor die voor anderen als bliksemafleider kan dienen. Is misschien niet altijd de meest zichtbare speler, maar is vreselijk nuttig. Hij kan iemand anders sterk maken.

In de zaal met Oranje een groentje, op het veld 267 interlands en onder meer twee Europese titels en twee zilveren WK-medailles. Zijn kwaliteiten zijn alom bekend. Kan met zijn veldhockeyspelinzicht het spel openbreken. Zal een leidende rol spelen in de topsportbeleving door zijn kennis en ervaring te delen met zijn ploeggenoten.

Is een van de routiniers binnen de ploeg. Werd in 2015 wereldkampioen met Oranje en won twee jaar geleden EK-brons. Bezit alle skills. Scoort makkelijk, heeft een passeerbeweging en kan ook goed verdedigen. Is energiek en er gaat dreiging van hem uit.

Sterk en krachtig in zowel duels als passing. Beschikt over een goede corner. Een goede Bakker is van enorme waarde voor Oranje. Hij kan het verschil maken. Maakte tijdens het EK in 2020 in elke wedstrijd minimaal één doelpunt. Staat aan de vooravond van zijn vierde EK.

Speelde eerder al in 2014 een EK voor Oranje. Is sinds jaar en dag op het veld een vaste waarde bij Den Bosch. Technisch vaardig en een speler die niet snel gek te krijgen is. Iemand die nauwelijks balverlies lijdt.

Achter Hidde Brink de tweede keeper van Oranje. Is een ander type dan Brink. Een keeper die in de cirkel snel naar de bal beweegt. Kortom, een doelman die zich laat betrekken in het spel. Bij het eventuele wegvallen van Brink kan Tigges hem met alle vertrouwen inzetten.

Is de meest ervaren zaalinternational in de selectie. Is al gestopt op het veld, maar behoort nog steeds tot de beste zaalhockeyers in Nederland. Brengt rust en ervaring. Hij speelde al vijf EK’s en werd in 2015 wereldkampioen met Oranje. Is slim en verdedigend bijna niet te passeren.

Is de aanvoerder van de ploeg en moet voor de doelpunten zorgen. Was bij het EK 2020 gezamenlijk topschutter van het toernooi met elf goals. Beschikt over een goede corner. Is een bepalende speler in de groep en een goede gangmaker. Heeft een enorme drive en passie. Heeft al drie EK’s aan ervaring in de tas.


1 Reactie

  1. Angelo1957

    Goed ventje die Burkhardt


Wat vind jij? Praat mee...