Duitsland prolongeert Europese titel

Duitsland is Europees Kampioen Indoor. De regerend kampioen van Wenen (2014) was in de finale met 3-2 te sterk voor buurland Oostenrijk, dat genoegen moet nemen met zilver.

Duitsland was in de Sparta Arena op voorhand de grote favoriet om aan het eind van dit weekend op het hoogste schavot te staan. De verwachtingen waren nog hoger gespannen toen Duitsland na 3 minuten spelen al aan de leiding ging. Florian Woesch, die vaker de openingstreffer voor zijn rekening neemt, scoorde na een razendsnelle omschakeling van de Duitsers.

Op de aanval

Maar de Oostenrijkers waren niet van plan om zich tevreden te stellen met een kleine achterstand. Ze speelden vol op de aanval en dat leverde enkele goede kansen op. De beloning kregen de Oostenrijkers een paar minuten voor rust. Michael Körper schoof de bal slim onder doelman Späck door.

Maar de Duitsers leken na de pauze met een plan uit de kleedkamer te zijn gekomen. Binnen 3 minuten versierden ze 2 strafcorners. Beide vlogen erin; eerst via Herzbruch, vervolgens schoot aanvoerder Butt hard en hoog raak. De Oostenrijkers waren van slag door die plotselinge achterstand. Hun fysieker wordende spel werd bestraft met groen. Maar schoten op de Oostenrijkse goal waren vooralsnog een prooi voor doelman Szymczyk.

Keepers

Met die overbrugbare achterstand, kwamen de Oostenrijkers er nu en dan gevaarlijk uit en creëerde het kansen. De al verslagen Duitse goalie zag een bal tot zijn geluk voorlangs vliegen. Met nog 5 minuten op de klok kreeg de Duitse captain de uitgelezen kans om de finale in het slot te gooien, maar de Oostenrijkse keeper besliste de 1 tegen 1 in zijn voordeel.

In de laatste minuten ging Oostenrijk va banque spelen door de keeper te vervangen voor een veldspeler. Met 35 seconden kreeg Oostenrijk nog een strafcorner. Toen de zoemer was al gegaan, bleek de rake corner van Körper slechts voor de eer. Duitsland is opnieuw Europees Kampioen.

3’ Florian Woesch 0-1
16’ Michael Körper 1-1
22’ Timm Herzbruch 1-2 (sc)