EK-selectie Oranje Heren Zaal bekendgemaakt

Bondscoach Marieke Dijkstra heeft de selectie voor het EK Zaal in Berlijn bekendgemaakt. Koen Bijen en keeper Joey Fontaine vielen als laatsten af voor Oranje, dat op 17, 18 en 19 januari in de Duitse hoofdstad strijdt om het Europese goud. Het tweetal is reserve.

Dijkstra hakte de knoop door na twee van de in totaal drie oefenwedstrijden tegen EK-deelnemer Oekraïne in Sportcentrum Olympos in Utrecht. De Oranje Heren Zaal wonnen vrijdag beide duels met ruime cijfers: 11-2 en 10-1.

EK-poule

Tijdens het komende EK in Berlijn zit Nederland in een groep met recordkampioen en winnaar van het EK-brons, Duitsland, Tsjechië en België, de EK-finalist van 2018. In de andere poule spelen het gepromoveerde Oekraïne, titelverdediger Oostenrijk, Polen en Rusland tegen elkaar.

Jochem Bakker in actie voor Oranje Heren Zaal tijdens de oefenwedstrijd tegen Oekraïne in de voorbereiding op het EK. Foto: Willem Vernes

Nederland behaalde in de historie van het Europees kampioenschap twee keer zilver (1974 en 1980) en drie keer brons (1976, 1984 en 2010). In 2012 bereikte Nederland wel de halve finales, maar sloot het EK af als vierde. Vier jaar later degradeerde Oranje als wereldkampioen naar de B-poule. Deze misstap werd in 2018 in Turkije rechtgezet: de heren promoveerden weer naar het hoogste niveau.

EK-selectie Oranje Heren Zaal

Naam Club
Jochem Bakker Rotterdam
Hidde Brink (K) Pinoké
Boris Burkhardt Amsterdam
Daan Dekker Almere
Timo Goor Rotterdam
Nicki Leijs Amsterdam
Tijn Lissone Amsterdam
Philip van Leeuwen (K) Amsterdam
Niek Merkus Pinoké
Teun Rohof Amsterdam
Max Sweering SCHC
Jim van de Venne Oranje-Rood

10 Reacties

 1. hadewee

  8 x 020. 2 x 010 1xGM 1xLL Indrukwekkend

  1. lariekoek01

   Mis Tijmen Reiinga in het rijtje.

  2. conegut

   Die mis ik niet. Wie is dat ?

 2. arnoldS

  Leuk voor van Leeuwen, maar stat daar vanwege Amsterdam en dus Rohof, Leijs en Burkhard. Had persoonlijk andere keeper gezien.

  1. bob-krulvis

   Van Leeuwen dubbelpaspoort?

  2. pjklaassen

   Rohof heeft duidelijk team gemaakt ;-)

  3. conegut

   Eens. Maar neem aan dat Brink zal spelen ? Die zat er vorig seizoen ook al bij.. Rohof, Leijs, Lisonne, Burkhardt,Van Leeuwen, Merkus, Goor en Sweering allemaal Amsterdam (verleden). 8/12 blijft dus wel de sterkste ploeg van de laatste jaren die het serieus neemt. Opvallend geen nieuwe namen uit landskampioen ploeg van vorig jaar. Terwijl Marieke daar wel coach van is. Gaat leuk worden met SCHC op de Europacup.

 3. PeterMontijn

  Fully agree!

 4. HarryDillerop

  Maar de basis voor Niek, Hidde en Jim is wel 3x Nijmegen.

  1. arnoldS

   Ok Harry


Wat vind jij? Praat mee...