Italië maatje te klein voor Nederlandse zaalhockeyers

In de laatste oefenwedstrijd op Nederlandse bodem voor de Oranje Heren Zaal naar Praag afreizen, werd Italië met 9-2 verslagen. In Sporthal Waterwijk in Almere was het routinier Robert Tigges die Oranje in de eerste helft op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Maar de Italianen, die 2 divisies lager uitkomen, kwamen snel terug tot 3-2.

Daarna schudde Oranje de schroom van zich af, in een wedstrijd die soms meer leek op een schaakspel door de verdedigend ingestelde opponent. Timmo Kranstauber rondde een fraai uitgespeelde aanval van dichtbij af. In de laatste minuten voor het einde van het 2e deel (de wedstrijd werd gespeeld in 3 delen), maakte keeper Goedegebuure plaats voor een extra veldspeler en kon Oranje snel uitlopen naar 6-2. Thijs van Dam en Teun Rohof profiteerden van de overtalsituaties die ontstonden door de vele positiewisselingen.

In het laatste deel liep het Nederlands team uit naar 8-2 door opnieuw 2 doelpunten van Tigges. Oliver Polkamp bepaalde uit een strafcorner de eindstand op 9-2. De shoot-outs na de wedstrijd, die genomen werden met het oog op het EK, nam Nederland beter dan Italië. De 2e doelman van Oranje, Youri Beck, stopte 3 inzetten.

Vrijdag wordt de definitieve selectie bekend waarmee Nederland afreist naar Praag voor de EuroHockey Indoor Championships.

Voorafgaand aan het EK, op woensdag 13 januari, oefent Nederland in Praag nog tegen titelfavoriet Duitsland.