Round-up EK Indoor (H): Tsjechië wint laatste duel dag 1

De laatste wedstrijd van dag 1 op de EuroHockey Indoor Championships in Praag, eindigde in een 5-3 winst van Tsjechië op Zweden. Oranje won eerder op de dag ook van Zweden (6-2), maar verloor vervolgens van Oostenrijk (0-2). Duitsland en Oostenrijk wisten als enige ploegen 2 maal te winnen.

Poule B

Tsjechië – Zweden 5-3

Na het verloren duel tegen Oostenrijk leek het erop dat de Tsjechen voor het thuispubliek iets goed wilden maken. Ze begonnen furieus. Na 10 minuten spelen stond er al een 3-0 voorsprong op het scorebord. De tegentreffer die de Zweden vlak voor rust maakten, werd snel in de 2e helft gecompenseerd door 2 benutte strafcorners van Tsjechië. Zweden wist nog 2 maal te scoren, maar dat mocht niet meer baten.

4’ Lukas Plochy 1-0
7’ Ondrej Vudmaska 2-0
10’ Tomas Procházka 3-0 (sb)
17’ Karl Hemvik 3-1 (sc)
23’ Stepan Bernátek 4-1 (sc)
26’ Jakub Kyndl 5-1 (sc)
28’ Axel Ströby 5-2
40’ Karl Hemvik 5-3 (sb)

Nederland – Oostenrijk 0-2

Oranje Heren Zaal is er niet in geslaagd het goede begin van het toernooi een vervolg te geven. In de Sparta Arena liep de ploeg tegen de stugge Oostenrijkers tegen een 0-2 nederlaag aan. Oranje had moeite om uitgespeelde kansen te creëren. Lees hier het verslag.

16’ Michael Körper 0-1
40’ Michael Körper 0-2

Poule A

Rusland – Duitsland 4-8

In een enerverend duel dat continu op en neer ging, heeft Duitsland aan het langste eind getrokken. Telkens als de één op voorsprong kwam, maakte de ander gelijk. Dat ging zo tot 3-3, maar toen gaf Duitsland even flink gas. In een tijdsbestek van 10 minuten scoorden de Duitsers 4 keer. De Russen wisten nog een keer tegen te scoren, maar de Duitsers lieten daarop meteen zien wie de wedstrijd verdiende te winnen en ongeslagen aan kop te gaan van poule A.

8’ Alexander Zirkov 1-0 (sc)
9’ Timm Herzbruch 1-1 (sc)
11’ Timm Herzbruch 2-1 (sc)
12’ Dimitri Nikitin 2-2
23’ Evgenii Mokrousov 3-2
25’ Maximilian Schultz-Linkolt 3-3
28’ Timm Herzbruch 3-4
30’ Philip Schmid 3-5
35’ Tobias Lietz 3-6
36’ Timm Herzbruch 7-3
39’ Alexander Lykov 7-4
39’ Philip Schmid 8-4

Polen – Zwitserland 3-1

Na de nederlaag tegen Duitsland heeft Polen de noodzakelijke overwinning geboekt. Een plek in de halve finale blijft daardoor in zicht. Na 4 minuten spelen kwam Polen op voorsprong door een goal van Tomasz Górny. Namens de Zwitsers maakte Nick Schwehr gelijk. Krystian Makovski zorge ervoor dat de Poolse zaalhockeyers met een voorsprong gingen rusten. In de tweede helft bepaalde Górny met zijn 3e goal van het toernooi de eindstand.

4’ Tomasz Górny 1-0
7’ Nick Schwehr 1-1
14’ Krystian Makovski 2-1
36’ Tomasz Górny 3-1

Poule B

Oostenrijk – Tsjechië 2-1

Oostenrijk heeft gastland Tsjechië op een nipte nederlaag getrakteerd. In een redelijk gevulde Sparta Arena en een uiterst verhit duel, werd het 2-1.

Halverwege de 1e helft kwam Oostenrijk op voorsprong. Vanuit een lastige hoek pushte Xaver Hasun het balletje onder de keeper door. Direct na de rust bracht David Vacek het publiek in extase met de Tsjechische gelijkmaker. Vanaf dat moment ontbrandde een felle strijd, met continu luid joelende toeschouwers. Oostenrijk liet zich hierdoor geenszins van de wijs brengen en nam 4 minuten voor het einde koeltjes de leiding. Die gaf het niet meer uit handen.

10’ Xaver Hasun 1-0
22’ David Vacek 1-1
36’ Dominic Uher 2-1

Nederland – Zweden 6-2

Nederland is de Europese Kampioenschappen Indoor in Praag goed van start gegaan. Na een stroeve eerste helft, liep het na rust weg bij de Zweedse zaalhockeyers. Lees hier het verslag.

5’ Joakim Björkman 0-1
9’ Boris Burkhardt 1-1 (sc)
10’ Axel Ströby 1-2
17’ Thijs van Dam 2-2
25’ Boris Burkhardt 3-2 (sc)
34’ Timmo Kranstauber 4-2 (sb)
36’ Boris Burkhardt 5-2
39’ Robert Tigges 6-2

Poule A

Rusland – Zwitserland 4-1

De andere wedstrijd in Poule A was een prooi voor de Russische zaalhockeyers. In de 1 helft wisten beide ploegen de plank of het net niet te vinden. In de 2e helft kwamen de Zwitsers na een snelle uitbraak van Manuel Keller op voorsprong. Na een klein half uur spelen bracht Dimitri Azarov de Russen op gelijke hoogte. Vervolgens klaarden de Russen de klus binnen een tijdsbestek van 3 minuten: Loginov, Lykov en Proskuriakov bepaalden de eindstand op 4-1.

22’ Manuel Keller 0-1
28’ Dimitri Azarov 1-1
35’ Laroslav Loginov 2-1
36’ Alexander Lykov 3-1
38’ Mikhail Proskuriakov 4-1

Duitsland – Polen 4-1

De openingswedstrijd van het EK indoor in Praag is gewonnen door Duitsland. De regerend Europees kampioen was met 2-0 te sterk voor hun oosterburen. Polen kon het Duitsland niet echt moeilijk maken. Het viel wel stug aan, maar creëerde weinig kansen. De Duitse zaalhockeyers leidden in de rust met 2-0 dankzij doelpunten van Florian Woesch en Timm Herzbruch.Na rust maakte deze laatste ook de 3e Duitse goal. Philip Schmid tekende voor de 4-0. Ruim 2 minuten voor tijd kon Tomasz Górny nog iets terug doen voor de Polen.

3’ Florian Woesch 1-0
18’ Timm Herzbruch 2-0 (sc)
25′ Timm Herzbruch 3-0
36′ Philip Schmid 4-0
38′ Tomasz Górny 4-1