Round-up EK Indoor (H) Dag 2: Duitsers via gastland naar finale

Duitsland heeft ten koste van gastland Tsjechië de finale bereikt van het EK indoor. Het maakte pas in de 2e helft het verschil. Het werd 5-0. Zondag is Oostenrijk de tegenstander. Tsjechië en Rusland strijden om het brons.

Halve finales

Duitsland – Tsjechië 5-0 (0-0)

De 1e helft van dit halve-finaleduel was – in tegenstelling tot wat de 0-0 ruststand doet vermoeden – een leuk schouwspel. Het luidruchtige publiek likte de vingers af bij het enerzijds technisch verzorgde en slimme spel van de Duitsers, en anderzijds bij de alles-of-niets-uitbraken van de Tsjechen. De Duitsers kregen 2 strafcorners, maar de Tsjechische doelman liet tegen Nederland al zien over klasse te beschikken. Met nog 20 seconden op de klok, kregen de Tsjechen een levensgrote kans om met een voorsprong de rust in te gaan. Maar ook de Duitse doelman verrichtte een meesterlijke redding.

In de 2e helft startte de regerend Europees Kampioen furieus. Het creëerde een strafcorner – die er niet in ging – en het raakte de paal. Tsjechië hield wonder boven wonder nog bijna 10 minuten stand, maar toen moest het toch een Duitse goal toestaan. Florian Woesch brak de ban. Vanaf dat moment was de beer los. Via tweemaal Herzbruch (uit de strafcorner) en tweemaal Pehlke schroefden de Duitsers de uitslag in korte tijd flink op.

28’ Florian Woesch 1-0
31’ Timm Herzbruch 2-0 (sc)
33’ Timm Herzbruch 3-0 (sc)
39’ Fabian Pehlke 4-0
39’ Fabian Pehlke 5-0

Oostenrijk – Rusland 5-5 (2-2) Oostenrijk wint na shoot-outs 3-1

In de eerste halve finale van het EK indoor heeft Oostenrijk ten koste van Rusland de finale bereikt. De Russen namen in deze halve finale snel de leiding. Nadat de Oostenrijkers op gelijke hoogte waren gekomen, leek Rusland toch met een voorsprong de rust in te gaan. Maar in de laatste seconde voor rust benutte Oostenrijk een strafbal. Na rust was het Oostenrijk dat voor het eerst deze halve finale een voorsprong nam. Dat lieten de Russen niet op zich zitten. In een tijdsbestek van amper 4 minuten scoorden ze driemaal. Maar het was opnieuw Oostenrijk dat een strafbal benutte en daarmee de spanning terugbracht. En jawel, nog geen halve minuut later was de stand alweer gelijk. Shoot-outs moesten dus de beslissing brengen. Die nam Oostenrijk beter.

3’ Alexander Lykov 0-1 (sc)
10’ Michael Minar 1-1
18’ Mikhail Proskuriakov 1-2
20+ Michael Körper 2-2 (sb)
25’ Julius Heimanns 3-2
27’ Dimitri Azarov 3-3
30’ Sergei Spichkovskii 3-4 (sb)
31’ Dimitri Azarov 3-5
33’ Michael Körper 4-5 (sb)
34’ Michael Körper 5-5

Poule C

Polen – Nederland 2-2 (1-1)

Na de uitschakeling voor het erepodium, heeft Nederland in de strijd tegen degradatie met 2-2 gelijkgespeeld tegen Polen. Daarmee komt Oranje Heren Zaal op 4 punten in poule C. Zondag is een gelijkspel tegen Zwitserland in de Sparta Arena voldoende voor handhaving op het hoogste Europese podium. Lees hier het verslag.

11’ Thijs van Dam 0-1 (sc)
16’ Krystian Makowski 1-1
33’ Floris Wortelboer 1-2
37’ Krystian Makowski 2-2

Zwitserland – Zweden 4-2 (2-1)

In de degradatiepoule C heeft Zwitserland goede zaken gedaan door Zweden met 4-2 te verslaan. Voor de Zweden daarentegen is een wonder nodig om handhaving in de Europese A-divisie te bewerkstelligen. Het begin van de wedstrijd zag er nog hoopvol uit voor Zweden, na een snelle voorsprong. Maar voor rust bogen de Zwitsers de wedstrijd om in hun voordeel. Na rust viel er aan beide kanten nog 1 doelpunt. Morgen speelt Zwitserland om 10 uur tegen Nederland.

3’ Erik Ströby 0-1
9’ Nick Schwehr 1-1 (sc)
13’ Manuel keller 2-1
19’ Florian Feller 3-1
30’ Karl Hemvik 3-2 (sc)
40’ Martin Greder 4-2