Marieke Dijkstra nieuwe bondscoach Oranje Heren Zaal

De KNHB heeft oud-international Marieke Dijkstra benoemd tot bondscoach van het Nederlands Elftal Heren Zaal. Dijkstra was tot dit moment bondscoach van het Nederlands Elftal Dames Zaal. Deze functie legt zij nu neer om bij de heren als opvolger van Michiel van der Struijk aan de slag te gaan. Het Nederlands Elftal Heren Zaal bereidt zich komend jaar voor op het EK dat in 2020 in Krefeld (Duitsland) gespeeld gaat worden. 

Marieke Dijkstra was als speelster, assistent en bondscoach de afgelopen zeventien jaar verbonden aan het Nederlands Elftal Dames Zaal. De oud-zaalinternational werd als bondscoach in de zaal zowel Europees Kampioen (2016) als Wereldkampioen (2015). In 2018 won het Nederlands Elftal Dames Zaal onder haar leiding in Berlijn een zilveren WK-medaille. 

De KNHB neemt de komende periode de tijd om op zoek te gaan naar een opvolger van Dijkstra bij het Nederlands Elftal Dames Zaal. 


4 Reacties

 1. papi1234

  Hopelijk worden nu wel de juiste spelers geselecteerd. Afgelopen jaren was het natuurlijk een grap.

 2. jappiekrekel

  Daarmee hebben ze zeker een goede Coach

 3. Charly Staal

  Nieuwe selectie: Mooie mix van jonge hoofdklasse spelers en jong oranje

 4. conegut

  Kan mij niet voorstellen dat Tigges nu assistent blijft. Of was hij nou speler ? Tijd om weer een toegewijd zaalhockeyteam te maken en in te zetten op titels in de zaal. Laat Jong Oranje spelers wennen op internationaal niveau in de zaal, inderdaad aangevuld met toegewende spelers die voor continuïteit kunnen zorgen. Zoals we zagen de WK in 2015, bij de mannen als de vrouwen ! Wij als zaalhockey liefhebbers zouden daar toch ook recht op hebben !


Wat vind jij? Praat mee...