Nederland verslaat Zweden na sterke 2e helft

Nederland is de Europese Kampioenschappen Indoor in Praag goed van start gegaan. Na een stroeve eerste helft, liep het na rust weg bij de Zweedse zaalhockeyers. Het werd 6-2.

Na een snelle achterstand, trok Oranje de stand gelijk via een goed afgeschoven strafcorner. Boris Burkhardt kon de bal in het lege doel pushen. Maar meteen daarna was het Zweden dat na een snelle uitbraak op voorsprong kwam. Die ploeg groef zich vervolgens in de eigen cirkel in. Uiteindelijk wist Oranje met een snel uitgevoerde aanval goed het gaatje te vinden waardoor Thijs van Dam de stand weer in evenwicht kon brengen.

Een paar minuten na rust kwam de Oranje Heren Zaal voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong. Op bijna identieke wijze verzilverde Burkhardt ook de 2e strafcorner die de ploeg mocht nemen. Vervolgens werd een prachtig afgemaakte bal na van Tigges afgekeurd, vanwege te weinig afstand.

De omsingeling van de Zweden bleef voortduren. De Scandinavische opponent kwam er nauwelijks meer uit.  En als dat wel het geval was, dan verdedigde Oranje sterk. In een uitbraak versierde Van Dam knap de 3e strafcorner. De inzet van diezelfde Van Dam werd met de voet uit het doel gehouden. Kranstauber klaarde het klusje door de strafbal hard in de kruising te schieten. Snel daarna schudde Caspar van Dijk een prachtige actie uit zijn mouw en legde de bal op Burkhardt. Die maakte zijn 3e van de middag.

Een minuut voor tijd legde Van Dijk de bal na een scherpe counter op Tigges. Die hoefde de bal maar in een leeg doel te schuiven. Dat betekende een afgetekende 6-2; een uitslag die recht doet aan een sterke 2e helft.

Vanavond om 18.20 wacht Oostenrijk.

5’ Joakim Björkman 0-1
9’ Boris Burkhardt 1-1 (sc)
10’ Axel Ströby 1-2
17’ Thijs van Dam 2-2
25’ Boris Burkhardt 3-2 (sc)
34’ Timmo Kranstauber 4-2 (sb)
36’ Boris Burkhardt 5-2
39’ Robert Tigges 6-2