Selectie EK Zaal: Jeroen Hertzberger mee, Teun Rohof reserve

Bondscoach Robert Tigges van de Oranje Heren Zaal heeft zijn selectie voor het aanstaande EK bekendgemaakt. De strijd om de Europese titel voor heren vindt van 8 tot en met 11 december in Hamburg plaats.

De ploeg van twaalf bevat zes spelers die nog nooit eerder met Oranje op een titeltoernooi in de zaal in actie kwamen: Bram van Battum, keeper Joey Fontaine, Jeroen Hertzberger, Lucas Middendorp, Wiegert Schut en Jasper Tukkers.

De andere helft van de selectie van Tigges was al wel actief op een Europees titeltoernooi: Jochem Bakker, keeper Hidde Brink, Boris Burkhardt, Gijs Campbell, Nicki Leijs en Max Sweering. Bakker en Burkhardt speelden op drie EK’s, Sweering en Brink op twee en Campbell op één. Leijs is de meest ervaren international van de selectie met vijf Europese titeltoernooien achter zijn naam.

Jeroen Hertzberger gaat voor Oranje zijn eerste titeltoernooi in de zaal spelen. Foto: Willem Vernes

Keeper Christopher Combe, Joep Troost en Teun Rohof zijn door Tigges aangewezen als reserve voor het toernooi in Hamburg. Van de trainingsgroep vielen Casper van Loon, Niek Merkus, Chris Taberima en keeper Steven Verhoogt af.

Oranje reist dinsdag af naar Hamburg, waar het donderdag zijn eerste wedstrijd speelt. Twee jaar geleden tijdens de laatste editie van het Europees kampioenschap in 2020 in Berlijn eindigde Oranje als derde.

De Oranje-selectie voor het EK Zaal in Hamburg

Speler Leeftijd Club* EK’s
Jochem Bakker 26 Rotterdam 3
Bram van Battum 21 Kampong 0
Hidde Brink (GK) 24 Pinoké 2
Boris Burkhardt 26 Amsterdam 3
Gijs Campbell 33 Den Bosch 1
Joey Fontaine (GK) 28 HDM 0
Jeroen Hertzberger 36 Rotterdam 0
Nicki Leijs 30 Almere 5
Lucas Middendorp 22 Klein Zwitserland 0
Wiegert Schut 26 HDM 0
Max Sweering 26 SCHC 2
Jasper Tukkers 24 Den Bosch 0
Reserve
Christopher Combe (GK) 28 Hurley 0
Joep Troost 21 Almere 0
Teun Rohof 37 Amsterdam 7

* club waarvoor de speler uitkomt in het veldseizoen; de zaalselecties in de Hoofdklasse zijn nog niet bekend


Wat vind jij? Praat mee...