Selectie WK Zaal met Rohof, Merkus, Troost en Groenheijde

Bondscoach Robert Tigges van de Oranje Heren Zaal heeft zijn selectie voor het aanstaande WK bekendgemaakt. De strijd om de wereldtitel voor heren vindt van 5 tot en met 11 februari in het Zuid-Afrikaanse Pretoria plaats.

De selectie bevat acht spelers die vorige maand in Hamburg op het EK een bronzen medaille veroverden: Jochem Bakker, Hidde Brink, Boris Burkhardt, Nicki Leijs, Lucas Middendorp, Wiegert Schut, Max Sweering en Joey van Walstijn (voorheen Fontaine, red.). Vier spelers besloten na het bronzen EK niet aan te sluiten bij het WK-traject: Jasper Tukkers, Gijs Campbell, Bram van Battum en Jeroen Hertzberger.

Vier andere namen

Hun plaatsen zijn ingenomen door Sander Groenheijde, Niek Merkus, Teun Rohof en Joep Troost. Troost en Rohof waren reserve tijdens het afgelopen EK. Merkus miste dat toernooi vanwege een handbreuk. Groenheijde behoorde tot de trainingsgroep van twintig hoofdklassespelers die in december twee selectietrainingen afwerkte en vervolgens aansloot bij de WK-trainingsgroep.

Timo Goor, Fritz Schnoeckel en Chris Taberima zijn voor het WK aangewezen als reserve. Taberima maakte ook deel uit van de EK-trainingsgroep, maar haalde de uiteindelijke selectie voor Hamburg niet.

Teun Rohof met 14 WK-duels de meest ervaren spelen in de selectie van bondscoach Robert Tigges. Foto: Koen Suyk

Rohof meest ervaren WK-ganger

In de WK-groep is Rohof met veertien wedstrijden de speler met de meeste WK-ervaring. Leijs en Sweering speelden respectievelijk acht en vier WK-duels. Het drietal maakte deel uit van Oranje, dat in 2015 in Leipzig de wereldtitel won.

Dat was ook de laatste deelname van de Oranje Heren aan het wereldkampioenschap zaal. Als titelverdediger wist de ploeg zich niet te plaatsen voor het WK in 2018. In 2003 en 2011 eindigden de Oranje Heren op een vijfde plaats.

Oranje is in Pretoria ingedeeld bij titelverdediger en kersvers Europees kampioen Oostenrijk, België, Kazachstan, Namibië en Nieuw-Zeeland. In de andere poule zitten Iran, de winnaar van het brons in 2018, Tsjechië, Australië, Zuid-Afrika, Verenigde Staten en Argentinië. Duitsland besloot zich al in een eerder stadium terug te trekken.

De selectie voor het WK Zaal in Pretoria

 


Wat vind jij? Praat mee...