Top 10 mooiste foto’s van het EK Zaal – Willem Vernes

Met een bronzen plak voor de Oranje Heren Zaal, zit het EK in het Horst Korbert Sportcentrum in Berlijn er op. De Duitsers pakten voor de zestiende keer in de historie de titel, nadat het Oostenrijk in de finale versloeg. Het EK Zaal, door de lens van fotograaf Willem Vernes. 

1. Jochem Bakker scoort een paar seconden voor het einde de 7-6 tegen Duitsland. De scheidsrechter Sean Edwards heeft inmiddels gefloten. De goal bleek later onterecht afgekeurd. De Duitsers wonnen uiteindelijk in de slotminuut met 6-7. Zuur, heel zuur.

Foto: Willem Vernes

2. De goal van Jochem Bakker (foto 1) werd afgekeurd en door de ontstane verwarring profiteert Duitsland maximaal, door in de tegenstoot alsnog de winnende goal te maken. Nederland verdiende meer en speelde fantastisch.

Foto: Willem Vernes

3. De spelers van Nederland bedanken het publiek na de onterechte nederlaag tegen Duitsland. Ik zie Duitse klappers op het veld liggen en twijfel geen moment om het plaatje compleet te maken.

Foto: Willem Vernes

4. Een balende Hidde Brink verwerkt alleen na afloop de verloren wedstrijd tegen Duitsland. Het vlaggetje links maakt het beeld compleet.

Foto: Willem Vernes

5. Timo Goor scoort tegen Oostenrijk de 2-2 en Nederland lijkt af te stevenen op een stunt tegen de regerend Europees- en wereldkampioen. Helaas zijn de Oostenrijkers in het tweede deel van de wedstrijd net iets effectiever.

Foto: Willem Vernes

6. De teleurstelling na het missen van de finale is groot bij de spelers van Oranje. Jim van de Venne (links) en Tijn Lissone (rechts) zitten er verslagen bij.

Foto: Willem Vernes

7. Aan inzet ontbrak het niet. Good old Teun Rohof wordt gelanceerd en breekt als een volleerd judoka zijn val.

Foto: Willem Vernes

8. Een trotse ballenjongen komt net boven de Nederlandse vlag uit, terwijl Oranje klaar staat in de line-up.

Foto: Willem Vernes

9. In de troostfinale tegen Rusland scoort Daan Dekker zijn eerste goal tijdens het toernooi en wil dat weten ook. Nederland wint uiteindelijk knap de bronzen medaille na een 11-3 winst op Rusland.

Foto: Willem Vernes

10. Een overzicht van de hal voor het begin van de wedstrijd Duitsland – Nederland in een uitverkocht Horst-Korber-Zentrum Halle.

Foto: Willem Vernes


Wat vind jij? Praat mee...