Trainingsgroep Oranje Zaal Dames en Heren voor EK verkleind

Bondscoaches Marieke Dijkstra (Oranje Heren Zaal) en Kristiaan Timman (Oranje Dames Zaal) hebben hun trainingsgroep verkleind. De ploegen bereiden zich voor op het EK. De damesgroep bestaat nu uit  twintig speelsters, de trainingsgroep van de heren is nu een 22-koppige selectie. 

De Oranje Dames spelen op 24, 25 en 26 januari het EK Zaal in het Wit-Russische Minsk. The Minsk Sports Palace is bekend terrein voor de Oranje Dames Zaal. Vier jaar geleden werd de ploeg daar Europees Kampioen. Twee jaar geleden moesten ze genoegen nemen met zilver. De Oranje Dames Zaal vormen samen met gastland Wit-Rusland, Zwitserland en Oostenrijk een poule. Titelverdediger Duitsland speelt tegen Oekraïne, Tsjechië en België in de andere poule.

De Oranje Heren spelen op 17, 18 en 19 januari 2020 het Europees kampioenschap Zaal in het Duitse Berlijn. De Oranje Heren degradeerden in 2016 op het EK teleurstellend naar de B-groep. Vorig jaar promoveerde de ploeg direct weer naar het hoogste podium, waardoor de mannen begin volgend jaar – net als de vrouwen – weer om de knikkers spelen. De tegenstanders in de poulefase zijn gastland Duitsland, België en Tsjechië. De andere poule bestaat uit titelverdediger Oostenrijk, Polen, Rusland en Oekraïne.

Oranje Dames Zaal

Naam Club 
Karlijn Adank (K) Laren
Fay van der Elst hdm
Elin van Erk Laren
Michelle Fillet Amsterdam
Anna de Geus SCHC
Anke van Goudoever (K) HGC
Margot van Hecking Colenbrander hdm
Imme van der Hoek Den Bosch
Suzanne Homma SCHC
Miloe Jaeger SCHC
Lisanne de Lange Laren
Nina van den Marel hdm
Gabrielle Mosch Kampong
Mila Muyselaar Laren
Pleun van der Plas Den Bosch
Sabine Plönissen Amsterdam
Lisa Post Oranje-Rood
Mascha Sterk hdm
Lieke van Wijk Hurley
Donja Zwinkels Oranje-Rood

Oranje Heren Zaal

Naam Club
Jochem Bakker Rotterdam
Sander van Berkel (K) Oranje-Rood
Koen Bijen Klein Zwitserland
Hidde Brink (K) Pinoké
Boris Burkhardt Amsterdam
Christopher Combe (K) Cartouche
Daan Dekker Almere
Joey Fontaine hdm
Timo Goor Rotterdam
Teun Kropholler Amsterdam
Marlon Landbrug Pinoké
Nicki Leijs Amsterdam
Tijn Lissone Amsterdam
Philip van Leeuwen (K) Amsterdam
Niek Merkus Pinoké
Matthijs Odekerken (K) SCHC
Tijmen Reijenga Den Bosch
Teun Rohof Amsterdam
Chris Taberima hdm
Max Sweering SCHC
Jim van de Venne Oranje-Rood
Stijn Vernes (K) Push

14 Reacties

 1. conegut

  Selectie verkleind ? Ik tel 7 keepers, die zijn natuurlijk belangrijk maar je hebt maar 2 plekken in je team..

 2. hockeyliefhebber12

  In vergelijking met de vorige zaalselectie bij de dames zitten Renee van Laarhoven, Freeke Moes, Hester van de Veld en Margot Zuidhof er niet bij. Zullen zij aansluiten bij de Pro League selectie?

 3. pimhdm

  Ik vind de selectie bij de mannen toch opvallend, maar twee schc spelers (je zou meer verwachten bij landskampioenschap).

 4. pimhdm

  bovendien staan er wel heel veel keepers tussen...

 5. hadewee

  gezien de tegenstand en de samenstelling van de selectie kunnen de Heren beter thuis blijven. Niet degraderen zou echter al een resultaat zijn! De geografische verdeling van de geselecteerden lijkt me ook behoorlijk scheef. Niemand van Kampong, Bloemendaal, HGC en 1 van Den Bosch, 2 x Rotterdam, 2x Oranje Rood. Gelukkig 6x Amsterdam ?! Kijk eens naar HK ranglijst. En dat moet naar Berlijn?

  1. sachab

   Gelukkig is zaalhockey een heel ander spelletje dan veldhockey. Ik weet de tijd nog dat Graspiepers dames niet onverdienstelijk in de hoofdklasse speelden en op veld toen 1e of 2e klasse.....

  2. kees

   Kijk eens naar de HK ranglijst? Dan snap je er echt niet zo veel van... De afgelopen jaren de zaal gevolgd? Amsterdam individueel en als team ongenaakbaar aan de top. De knappe (tactische) winst van SCHC doet daar niets aan af. Bloemendaal en zaalhockey in één zin benoemen zegt het eigenlijk allemaal al 😳🤔

 6. arnoldS

  Uhhhh Philip van Leeuwen is toch een BELG?!

  1. bcuckow

   Nooit senioren interland gespeeld. Wel ek u21 goud in 2012.

 7. Hans16

  Bijzondere selectie Dames Zaal. Waar zijn de topscoorders uit de zaalcompetitie 2018-2019?

  1. arnoldS

   Wil je iemand nomineren? Overigens is er een X aantal jaar geleden de beslissing gemaakt dat de Zaalteams in opleiding staan voor het grote oranje. Of beter gezegd, de Jong oranje klanten die de stap (net) niet maken naar het grote oranje .

 8. hinde

  Jammer dat er niet gespeeld wordt met de beste zaalhockey(sters ....

 9. marijeknuvers

  Is al jaren zo. Het wordt als opleiding en zoethouder gebruikt. Niet als belangrijk doel op zich. Ik als groot zaalhockey liefhebber vind dat ook jammer. Het is natuurlijk zeker niet zo dat de geselecteerde spelers niet zouden kunnen zaalhockeyen. Er staat straks gewoon weer een prima team.

 10. Hans16

  Zaalhockey als opleidingsplaats voor Oranje op het veld? Heeft niets met elkaar te maken. Kijk maar naar de topscoorders en winnende teams in de zaal versus het veld. Zijn toch vaak heel andere teams?


Wat vind jij? Praat mee...