Trainingsgroep WK Zaal: Hertzberger ontbreekt, wel Rohof en Merkus

Bondscoach Robert Tigges heeft zijn trainingsgroep voor het WK Zaal in Zuid-Afrika bekendgemaakt. De groep begint morgen (woensdag, red.) in Topsportcentrum Almere met de voorbereiding op de zesde editie van het WK dat van 5 tot en met 11 februari 2023 wordt gehouden in Pretoria.

Tigges begint het WK-traject met een groep van twintig spelers. De equipe is een samengestelde groep van acht spelers die onlangs in Hamburg op het EK brons wonnen aangevuld met elf die zijn overgebleven uit een groep van twintig spelers uit de Hoofdklasse Zaal die vorige week twee ‘selectietrainingen’ afwerkten en Niek Merkus, die herstellende is van een handbreuk die hij in de aanloop naar het EK opliep.

Merkus, Casper van Loon, Chris Taberima en Steven Verhoogt maakten eerder ook deel uit van de EK-trainingsgroep. Joep Troost en Teun Rohof waren voor dat EK aangewezen als reserve. Van het bronzen EK gaan Bram van Battum, Gijs Campbell, Jasper Tukkers en Jeroen Hertzberger niet mee het WK-traject in.

Hertzberger hield in november al een slag om de arm toen het wereldkampioenschap ter sprake kwam. ‘In principe volg ik het EK-traject en daarna kijken we wel verder. Het WK gaat best lang door en je hebt ook nog het veldseizoen. Dus dat is nog een vraagteken’, zei het clubicoon van Rotterdam toen.

Rohof meest ervaren

In de trainingsgroep is Rohof met veertien WK-duels de speler met de meeste WK-ervaring. Nicki Leijs en Max Sweering speelden respectievelijk acht en vier WK-duels. Het drietal maakte deel uit van Oranje, dat in 2015 in Leipzig de wereldtitel won.

Jeroen Hertzberger, Max Sweering en Jasper Tukkers vieren een doelpunt tegen België tijdens het EK Zaal in Hamburg. Foto: Willem Vernes

Dat was ook de laatste deelname van de Oranje Heren aan het wereldkampioenschap zaal. Als titelverdediger wist de ploeg zich niet te plaatsen voor het WK in 2018. In 2003 en 2011 eindigden de Oranje Heren op een vijfde plaats.

Oranje is in Pretoria ingedeeld bij titelverdediger en kersvers Europees kampioen Oostenrijk, België, Kazachstan, Namibië en Nieuw-Zeeland. In de andere poule zitten Iran, de winnaar van het brons in 2018, Tsjechië, Australië, Zuid-Afrika, Verenigde Staten en Argentinië. Duitsland besloot zich al in een eerder stadium terug te trekken.

Selectie WK-trainingsgroep

Voornaam Achternaam Club (veld)
Jochem Bakker Rotterdam
Daan Bonhof Pinoké
Hidde Brink (K) Pinoké
Boris Burkhardt Amsterdam
Joey Fontaine (K) HDM
Timo Goor Rotterdam
Sander Groenheijde HDM
Nicki Leijs Almere
Mees Loman Hurley
Casper van Loon Hurley
Niek Merkus Pinoké
Lucas Middendorp Klein Zwitserland
Teun Rohof Amsterdam
Fritz Schnoeckel (K) SCHC
Wiegert Schut HDM
Sam Steins Bisschop SCHC
Max Sweering SCHC
Chris Taberima HDM
Joep Troost Almere
Steven Verhoogt (K) Kampong

 


Wat vind jij? Praat mee...