Zaalbondscoach Kurtz verkleint zaalselectie naar twaalf man

De bondscoach van de Oranje Heren Zaal, Christian Kurtz, heeft zijn selectie na vier trainingen verkleind van twintig naar twaalf man. Met die twaalf man oefent Kurtz in de komende dagen vier keer tegen Australië. 2017 kent geen belangrijke internationale toernooien en wordt door de bondscoach als tussenjaar gezien.

Kurtz kiest in zijn selectie voor twee goalies: Kamponger Hidde Brink en Joey Fontaine van hdm. De twee doelmannen zullen afwisselend de wedstrijden tegen Australië keepen. Amsterdam-speler Nicki Leijs, één van de meer ervaren spelers in de selectie samen met Caspar van Dijk en Boris Burkhardt, is door de Duitser aangewezen als aanvoerder.

Opvallend genoeg zitten in de twaalfkoppige selectie van Kurtz drie mannen die niet op het hoogste indoorniveau van Nederland, de Hoofdklasse, uitkomen. Caspar van Dijk (Oranje-Rood), Bart Kronenberg (Pinoké) en Jelmer Uildriks (Groningen) en spelen met hun ploeg in de Topklasse. ‘Selecteren is nooit makkelijk, helemaal niet over zo’n korte periode. Voor deze selectie heb ik in principe gekeken naar de individuele kwaliteit van spelers, ongeacht bij welke club ze spelen’, verklaart de oefenmeester zijn keuzes.

Nederland en Australië oefenen donderdag 19, vrijdag 20, dinsdag 24 en donderdag 26 januari tegen elkaar.

Naam Zaalteam
Jochem Bakker Rotterdam
Hidde Brink (k) Kampong
Boris Burkhardt Amsterdam
Daan Dekker Almere
Caspar van Dijk Oranje-Rood
Joey Fontaine (k) hdm
Tijn van Groesen Union
Bart Kronenberg Pinoké
Nicki Leijs (c) Amsterdam
Tijn Lissone Amsterdam
Max Sweering Amsterdam
Jelmer Uildriks Groningen

 


1 Reactie

  1. Topkeepertje

    Zaalhockey is natuurlijk een heel ander spelletje als veldhockey maar ik mis toch wel een paar klinkende namen b.v. die van Mister Hattrick Tigges van Amsterdam . Wel leuk dat de talenten Hidde Brink en Boris Burkhardt de selectie hebben gehaald .


Wat vind jij? Praat mee...